U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

100 jaar Rengersdag op 21 juli

Zondag 21 juli wordt het 100-jarig bestaan gevierd van de klassieker De Rengersdag op sportpark Sonnenborgh. De koningsprijs, De Zilveren Wandelbal, werd in 1927 voor het eerst uitgereikt.

Het bestuur van LKC Sonnenborgh haalt in het weekend van 19-20-21 juli flink uit met het organiseren van het 100-jarig bestaan van de kaatsklassieker De Rengersdag. In de muziekwijk aan de Bachstraat op het prachtige sportpark Sonnenborgh wordt al sinds 1902 ‘op eigen terrein’ de kaatssport beoefend. In 2013 werd al het 100-jarig bestaan gevierd van de kaatsklassieker De Oldehovedag onder de rook van de Oldehove op het Oldehoveterrein. Dit jaar trekt het ambitieuze LKC-bestuur op eigen Sonnenborgh maar liefst drie dagen uit om de 100-jarige Rengersdag te vieren.

Op de vrijdag is er een kaatsevenement voor scholen uit de buurt en ’s middags staat de Rengersdag voor junioren (aanvang 16.30 uur) op het programma. Een nieuwe competitie vanaf dit jaar voor junioren van 17 t/m 21 jaar. Op de zaterdag is er een reünie ledenpartij met kenniskaatsen. Op de zondag (aanvang 11.00 uur) wordt de 100ste editie gekaatst in vrije formatie voor de heren hoofdklassers. Alle dagen gratis entree.

Discussieer mee