U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

1,5 kilometer bloemenlint bij Jorwert

Leden van 'BijenFlinterLint' en Stichting Nijkleaster hebben donderdag langs de Jaanfeart bij Jorwert een bloemenlint van 1,5 kilometer ingezaaid. Dankzij de regen zullen over een week of zes de eerste bloemen verschijnen, vertelt Margaretha Posthumus van BijenFlinterLint. Ze was te gast in Lokaal Vandaag.

Margaretha Posthumus: “Met een groep vrijwilligers en schoolkinderen ben ik bezig om een ‘BijenFlinterLint’ aan te leggen. In 2018 zijn 10 dorpen van de gemeente Littenseradiel bij de gemeente Leeuwarden gekomen. Het ‘BijenFlinterLint’ wordt een zichtbare verbinding tussen deze 10 dorpen en Leeuwarden en is natuurlijk goed voor de bijen en vlinders. Met 525 kinderen hebben we sinds 2017 al 33 kilometer bloemenberm gemaakt. Helaas konden de kinderen vanwege corona vandaag niet meewerken.”

Hunser Bosk
Samen met Pieter Torensma woont Margaretha Posthumus in een prachtig natuurparadijsje in Húns. “We hebben bijenvolken, eenden, kippen, de poes Prinses Drieluik en hond Lotje. Onze tuin is afgestemd op de bijen, vlinders en de kleine zangvogeltjes, waar we planten en bomen en struiken voor hebben neergezet. In onze tuin staan 25 verschillende bomen en struiken en wordt het ‘Húnser Bosk’ genoemd. Ik ben imker en kunstenaar en daarnaast coach ik mensen als beeldend therapeut.”

Beluister hier interview: http://uitzendinggemist.leo-fm.nl/do17-A.mp3 (start op: 25.20)

Discussieer mee