U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Karateka's Iryoku zeer succesvol op Ommelander Cup

Karatevereniging Iryoku uit Leeuwarden/Stiens heeft op zondag 18 februari tien prijzen veroverd bij de Ommelander Cup, een jaarlijks toernooi in Appingedam voor beginnende karateka's. Agnieszka Kepa-Pool uit Hallum veroverde bij de volwassenen de eerste plaats op het onderdeel kata (loopvormen). De 11-jarige Jens Utzon uit Rinsumageest werd voor zijn tomeloze inzet beloond met de spiritprijs. Aan het toernooi deden circa 100 karateka's uit met name Noord-Nederland mee.

Jens Utzon kwam met zijn tweelingbroer Finn uit op beide onderdelen van het toernooi: kata en kumite (vrije gevecht op de mat). Hij pakte een tweede (kumite) en derde plaats (kata). Finn Utzon werd tweede bij kata, maar viel tijdens kumite net buiten de prijzen.

Er was in Sporthal Eelwerd ook katasucces voor de 8-jarige Mark de Boer (tweede) en de 11-jarige Rosan Martina (derde) uit Leeuwarden. Bij de volwassenen mochten Agnieszka Kepa-Pool met haar fraaie eerste plek en clubgenoot Keimpe Postema uit Haren (derde) op het podium stappen. Mark de Boer pakte later op de dag ook een tweede plaats bij kumite, net als de 13-jarige Dexter Rinia uit Beetgumermolen.

Karatevereniging Iryoku (wilskracht) is dé karatevereniging in Leeuwarden waar al meer dan twintig jaar het Kyokushin Karate van Masutatsu Oyama wordt onderwezen. Gilbert Cleveringa (secretaris/penningmeester, 5e dan) en Arend Mud (voorzitter, 2e dan) zijn de oprichters. Iryoku heeft vijf leslocaties: vier in Leeuwarden en één in Stiens. Jaarlijks organiseert Iryoku de Oldehove Cup in Leeuwarden. Iryoku is aangesloten bij de Nederlandse Shin Kyokushin Organisatie (NSKO).

Discussieer mee