U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Boekpresentaties bij Van der Velde Boeken

Van donderdag 19 t/m zaterdag 21 april vinden bij Van der Velde drie bijzondere boekpresentaties plaats. 

Donderdagavond 19 april om 19.30 uur presenteert Auke Zeldenrust zijn boek De Joodse bruiloft. Schrijver en journalist Auke Zeldenrust heeft met De Joodse bruiloft een zeldzaam aangrijpend en meeslepend verhaal opgetekend, aan de hand van authentiek bronnenmateriaal.

Vrijdag 20 april om 15.30 uur presenteert Maarten Boersema, journalist, fotograaf en predikant zijn boek 111 plekke in Friesland die je gezien moet hebben. Dit boek laat je kennismaken met 111 minder bekende en onverwachte plekken in Friesland.

Zaterdagmiddag 21 april om 14.00 uur vindt in onze winkel in Leeuwarden de boekpresentatie plaats van De Vesting, het resultaat van een uniek samenwerkingsproject van fotograaf Luca Solari en Mathijs Deen, auteur van onze andere De Wadden.

Auke Zeldenrust

Is journalist en schrijver van verschillende boeken, onder meer over daklozen, over verslaafden en over het dagelijks leven in een gevangenis. Hij studeerde klassieke talen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tegenwoordig is hij verslaggever bij Omrop Fryslân en docent mediawijsheid op het Beyers Naudé Gymnasium in Leeuwarden.

Maarten Boersema

(1986) is journalist, fotograaf en predikant. Hij combineert deze werkzaamheden onder andere in het – bekroonde – fotoproject Blije Kerk waarin hij zijn werk en leven als predikant in het Noord-Friese Blije documenteert. Daarnaast fotografeert en schrijft hij geregeld voor diverse kranten, tijdschriften en stichtingen waaronder KNCV Tuberculosefonds en Compassion Nederland.

De fotografie van Luca Solari

'Eén van de geheimen van Luca Solari is het meesterlijke gebruik van licht en donker, hoe hij met schaduwen een ander verhaal vertelt dan met licht, hoe ze elkaar versterken en opheffen. Zijn verwondering en onbevangenheid, zijn scherpe observatievermogen, zijn keuze voor compositie en gezichtshoek, onthullen een bijzonder talentvolle fotograaf die, als hij in de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw had geleefd, nu beroemd zou zijn geweest.' - Eric Bos (kunstrecensent Dagblad van het Noorden).

Discussieer mee