U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Nynke Laverman en Douwe Dijkstra maken derde filmprojectie Oldehove

Op vrijdag 27 juli gaat de derde Lân fan taal-projectie op de Oldehove in première. Het is de poëtische korte film One of Us, gemaakt door zangeres/dichter Nynke Laverman, filmmaker Douwe Dijkstra en componist/slagwerker Sytze Pruiksma. 

Met medewerking van de Catalaanse dichter Eduard Escoffet, de Vlaamse acteur Hendrik Aerts en de Servisch-Nederlandse danseres Dunja Jovic betreft het een veelbelovende internationale en meertalige productie.

Spreken wij de taal van de natuur nog? Of hebben we ons inmiddels zover teruggetrokken in onze mensenwereld dat we haar niet meer verstaan? Deze vraag, die ook al de kern vormde van Nynke Lavermans laatste voorstelling Wachter, is het uitgangspunt van de film. In One of Usis een jonge vrouw die op het oog alles heeft - een leven in de grote stad met een goede baan en een lieve man - niet gelukkig. Ze voelt zich steeds minder thuis in de wereld van mensen en muren. Ze droomt van een bestaan als plant, waarin ze op een goede dag daadwerkelijk verandert. Nynke Laverman schreef het script, een surrealistisch verhaal bestaande uit een vijftal ‘spoken word’-stukken in het Fries; een nieuwe stap in haar werk. Ze vroeg de dichter Eduard Escoffet uit Barcelona hierop te reageren in zijn moedertaal, het Catalaans. Douwe Dijkstra maakte de film in een mix van animatie, film en visual effects. Sytze Pruiksma tekende voor de stuwende muzikale score.

 

Discussieer mee