U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Mous houdt Cambuur in de race!

In een kolkend Cambuurstadion heeft SC Cambuur de Graafschap op 1-1 gehouden. Cambuur speelde de hele tweede helft met 10 man na een rode kaart voor Emanuel Mbende. Doelman Xavier Mous was wederom de held van Leeuwarden met dozijn knappe reddingen en een gestopte penalty.

Cambuur begon goed aan de wedstrijd. Het zette De Graafschap vroeg vast waardoor de Superboeren niet tot opbouwen kwamen. Ondanks het goede spel van de Leeuwarders was het De Graafschap wat als eerste echt gevaarlijk werd. Xavier Mous redde 1 op 1 tegen Furdjel Narsingh.

Het was diezelfde Narsingh die in de 33ste minuut wel het net vond. Nu verschanste hij Xavier Mous wel in de korte hoek. Lang treurde Cambuur niet. Het ging gelijk op zoek naar de gelijkmaker en deze kwam twee minuten later. Het was Kallon die doorkwam op links, de bal terug legde op Robin Maulun die van de 16 meter beheerst raak schoot in de verre hoek.

Twee minuten na de rust kantelde de wedstrijd direct. Emanuel Mbende leek te worden gehaakt door Fabian Serrarens. Het spel mocht door en Mbende leek liggend op de grond alsnog de bal te willen veroveren. Hij raakt de spits van achter en arbiter Manschot gaf direct rood. Een rode kaart die op zijn minst gemakkelijk gegeven is. Echter geen reden voor de VAR om het terug te draaien.

Met nog half uur te spelen werd een voorzet van Narsingh ligt beroerd door de opspringende Issa Kallon. Reden voor de VAR om Manschot naar de kant de roepen om een eventuele handsbal nogmaals te beoordelen. Tot ontzetting van het publiek werd het een penalty voor de Superboeren.

Het gefrustreerde Cambuurpubliek op Noord bezorgden daarna penaltynemer Fabian Serrarens en Arbiter Manschot met een bierdouche. Reden voor de arbiter om het spel enkele minuten stil te leggen. Toen de rust was weergekeerd was het Mous tegen Serrarens. Mous won weer en keerde de penalty.

Daarna was het nog een half uur met 10 man hard werken om de 1-1 over de streep te trekken. Dat lukte vooral omdat Cambuur hard bleef werken en het De Graafschap aan creativiteit ontbeerde. En als de Superboeren er wel doorheen kwamen, was daar altijd nog Xavier Mous.

Komende woensdag 20:45 speelt Cambuur op de Vijverberg de return. Waarschijnlijk zonder de geschorste Mbende, al kan het zo zijn de Cambuur tegen een schorsing in beroep gaat.

Uitblinker Xavier Mous:

Trainer René Hake:

Discussieer mee