U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

5G: kans of gevaar?

5G nog beter, nog geavanceerder en nog sneller. Maar is 5G wel zo goed voor de mens? Volgens wetenschapper Emil Möller uit Maastricht kunnen de volgen o.a. wat betreft de volksgezondheid groot zijn. ''De kans bestaat dat er onomkeerbare beslissingen worden genomen.'' 

Emil Möller zei in ons programma Lokaal Vandaag: "We krijgen door 5G een lekker snel telefoontje, we vinden het heerlijk. Totdat we op een dag wakker worden en zien dat alles om ons heen kapot zou kunnen gaan door de 5G.''

De fractie van PAL GroenLinks in Leeuwarden krijgt steeds meer vragen van bezorgde burgers over 5G en dan vooral over de gezondheidsrisico's. Petra Vlutters van GroenLinks heeft hierover vragen gesteld aan Burgemeester en Wethouders.

In Maastricht is gebleken dat het ministerie van Economische Zaken toestemming heeft gegeven aan Vodafone/Kpn proeven te doen met 5G, terwijl de gemeente en de bevolking hier niets van wisten. GroenLinks wil weten hoe dat in Leeuwarden zit.

Op 21 oktober om 15:00 uur organiseert de Werkgroep Straal Zelf in het MFC Westenkwartier (Verdistraat 1, Leeuwarden) een bijeenkomt over 5G. De inleiding wordt gegeven door wetenschapper Emil Möller uit Maastricht. De toegang bij deze bijeenkomst is gratis.

Beluister hier het interview met wetenschapper Emil Mölle:

Discussieer mee