U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Aris Leeuwarden teleurstellend onderuit tegen BAL Weert

Aris Leeuwarden speelde zondagmiddag de return tegen BAL Weert. Zonder Craig Osaikhwuwuomwan en Andy Mazurczak werd de eerste wedstrijd in Limburg verloren. In Leeuwarden ging Aris teleurstellend met 72-80 onderuit.

Aris hoopt Craig Osaikhwuwuomwan na de operatie aan zijn linker pols na het kerstreces weer speelklaar te krijgen. Met de komst van Andy Mazurczak en Arunas Mikalauskas heeft het team van Aris coach Ferried Naciri al wel meer body gekregen. Dat resulteerde in een eerste (sportieve) overwinning op Apollo (86-78) en ‘een nederlaag (86-99) met perspectief’ tegen regerend landskampioen Landstede. Zondagmiddag kwam BAL Weert op bezoek in het Kalverdome. Beide teams stonden met vier punten op een gedeeld zevende en achtste stek op de ranglijst. Een matig spelend Aris Leeuwarden werd volledig overtroeft door een fanatiek spelend BAL Weert.

Wedstrijd:

Aanhaken of voorlopig afhaken, dat waren de ingrediënten tussen de Friese en Limburger basketballers als het gaat om een zesde play-off plek. Voor Aris werd het afhaken. Dat een zwaluw nog geen zomer maakt bleek zondagmiddag maar weer eens in eigen Kalverdome. Aris verloor uiterst teleurstellend met 72-80. Het begin van de wedstrijd was voor de Friezen nog uiterst hoopgevend. Nadat Andy Mazurczak de score had geopend was het de uit gewapend beton getrokken Samuel Idowu die met 10 punten op rij voor Aris de 12-5 op het scorebord zette. Idowu kreeg daarbij al wel zijn tweede fout aangesmeerd en werd naar de kant gehaald. Man of the match Roel Aarts gaf voor BAL daarna het sein voor de achtervolging. Waar Aris de laatste vijf minuten van het eerste kwart bleef steken op een magere vijf puntjes, denderden de Limburgers er met zestien punten overheen. Na een kwart keek het team van coach Ferried Naciri tegen een 17-23 achterstand aan die het de gehele wedstrijd ook niet weer goed kon maken. Ferried Naciri: “Ik vond de start ook niet goed. Ik vind dat wij wel wat schoten raakschoten maar verdedigend was het niet goed genoeg. Dat trok zich door in de gehele wedstrijd”.

In het tweede kwart werd Nederlands topschutter Idowu weer binnen de lijnen gestuurd. Stond echter nog geen twee minuten binnen de lijnen en kreeg na een score zijn derde fout aangesmeerd door de scheidsrechters. De referees waren deze middag overigens wel de enigen binnen de lijnen die de Amerikaan van scoren af konden houden. Idowu mocht samen met Andy Mazurczak en Arunas Mikalauskas de bank warm houden. Met ‘de bank’ in het veld vocht Aris zich onder de impulsen van Cedric Dedecker (2 drietjes) terug naar 27-30. De schutterij bij de Leeuwarders, Mazurczak en Mikalauskas, werden op dat moment de houten vloer weer opgestuurd, maar vreemd genoeg ging het daarna weer mis. De Leeuwarders stonden nagenoeg droog en de Limburgers gingen de rust in met een 32-41 voorsprong. Vooral een gemakkelijk scorende en dirigerende Roel Aarts (13 punten en 23 wedstrijd punten) was een ware plaag voor de Leeuwarders.
Een 0-9 run van BAL, een vierde fout al direct na rust voor rots in de branding Idowu die niets goed kon doen bij de referees, gooide de wedstrijd bij een achterstand van 32-50 eigenlijk al op slot. Mazurczak ontrafelde met drie scores op rij nog even de Limburgse defensie. Stand-in Reinder Brandsma gooide daar nog even drie achteraan en Dedecker liet zijn derde bommetje ontploffen. Brandsma legde nog een keer aan, maar in plaats van een fout mee kreeg hij er een tegen. Coach Naciri kreeg wegens opmerkingen zijn eerste technische fout aangesmeerd. Even gloorde er toch weer enige hoop achter de horizon. BAL hield het hoofd echter koel en met nog een kwart te gaan leek de wedstrijd dan ook beslist: 49-63.

Een bom van Tijme van Dijk, gevolgd door een tweede projectiel van de Groninger leek de wedstrijd te doen kantelen. Zeker ook na een opzettelijke fout van Trey Burch-Manning waaruit Aris vier punten sprokkelde en de achterstand nog maar vijf punten was met nog zeven minuten op de klok: 63-68. Maar nadat Burch-Manning (19 punten en 9 rebounds) zijn fout met een and1 had rechtgetrokken, Idowu en Mikalauskas met vijf fouten naar de kant moesten, was de geest bij Aris met nog vier minuten te gaan helemaal uit de fles. Aris coach Naciri kreeg nog een tweede technische fout aangesmeerd na een aangevraagde time-out welke een teveel bleek. De Aris-coach mocht van de referees wel op de bank blijven zitten. BAL Weert kon uiteindelijk met een verdiende 72-80 overwinning de terugreis aanvaarden. Kwartstanden: 17-23, 15-18, 17-22, 23-17.

Naciri: “Je kunt best redelijk goed genoeg starten maar het gaat erom hoe je veertig minuten lang speelt. Verdedigend was het niet hard genoeg. Dit is geen amateur basketbal. Deze wedstrijden moet je winnen, daar wordt je voor betaalt, dat wordt van je verwacht maar jammer genoeg waren wij niet klaar om deze te winnen”. In plaats van een vrije dag wordt er morgen gewoon weer getraind.

Aris coach Ferried Naciri:

Discussieer mee