U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur vergroot gat met concurrentie in Rotterdam

Cambuur heeft fantastische zaken gedaan op de zondagmiddag. In een leuke wedstrijd weten de Leeuwarders met 1-3 te winnen van Excelsior uit Rotterdam.

Cambuur is in de eerste helft heer en meester. De Leeuwarders komen voor het eerst in de zestien van Excelsior na 10 minuten. Jacobs wordt daar bereikt en aangetikt door Luigi Bruins. Waarbij de jonge middenvelder vorige week geen penalty kreeg, krijgt hij dat nu wel. Mühren is hiervoor de aangewezen man en ramt de bal in de kruising, 0-1. Excelsior komt er niet aan vanmiddag in eigen huis. Na een half uur spelen lobt Robin Maulun de bal uitstekend over de verdediging. De bal belandt op het hoofd van Jamie Jacobs en die knikt binnen, 0-2. Voor rust mist Antonia nog een bal van 5 meter en ook Issa Kallon raakt de paal nog spectaculair. Cambuur doet zichzelf op het gebied van scoren te kort maar leidt wel met 0-2 na 45 minuten.

 Na rust toont Excelsior wat meer strijdlust. De ploeg van Ricardo Moniz is in de rust omgegooid door een dubbele wissel. Sambissa ontsnapt uit het oog van de naald. Hij haalt de ingevallen Thomas Verhaar doorgebroken neer, de scheids geeft slechts geel. Toch zijn de kansen in de tweede helft ook weer voor Cambuur. Jamie Jacobs weet vanaf drie meter en een open doel niet te scoren. Hij schiet de bal veelte slap in en de bal kan daardoor nog van de lijn worden gehaald. Tien minuten voor het eind is Issa Kallon door, de aanvaller komt oog in oog met Alessandro Damen. Toch weet de rappe Kallon de 1 op 1 niet te verzilveren de keeper pareert.  Uit deze counter scoort Excelsior en vanuit het niets is het weer een wedstrijd. De Rotterdammers beginnen wel aan een klein slot offensief maar ze weten niet te scoren. Wie dat wel doet is Issa Kallon hij schuift binnen voor open doel. Daarmee wordt de eindstand bepaalt in een 1-3 in het voordeel van Cambuur.

Henk de Jong:

Erik Schouten:

Discussieer mee