U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

77 deelnemers aan natte Kleine Wielenloop Leeuwarden

Sportvereniging Friesland had zaterdag geluk dat het tijdens de Kleine Wielenloop bijna droog bleef maar het te lopen parkoers was erg nat door de vele regen die ’s nachts en ’s morgens vroeg was gevallen. Met 177 lopers aan de start uit Friesland, Groningen, Drenthe en van over de Afsluitdijk was de organisatie best tevreden gezien de weersvoorspelling en de vele andere lopen waar Friese lopers aan deelnamen.

De route door Cammingaburen en de Groene Ster ging over verhard terrein maar op enkele plaatsen was het erg nat en modderig. Toch hadden de lopers er weinig last van. Het was immers droog en niet koud en er was bijna geen wind. De start en finish vonden plaats in de prachtige accommodatie van het gastvrije Leovardia.

Duco Zijlstra uit Lekkum zette de route uit en begeleidde de 16 km lopers naar de finish. Onderweg was er een prima verzorging waarvoor de organisatie veel bedankjes mocht ontvangen. Janke v.d.Schaaf heeft een fotoreportage gemaakt. De volledige uitslagen staan op www.svfriesland.nl en www.uitslagen.nl.

Discussieer mee