U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Na regen komt zonneschijn ook voor Cambuur

Het nieuws dat ROC Friese Poort de stekker uit het project trekt van het nieuwe Cambuur stadion bij het WTV overschaduwde de wedstrijd tegen Helmond Sport. Toch verscheen er na afloop een voorzichtige glimlach op de gelaten na een 3-1 overwinning. 

0 Reacties
Inwoners Leeuwarden stappen massaal over van energieleverancier

Inwoners van de gemeente Leeuwarden stappen massaal over van energieleverancier. In 2017 koos 12% van de Nederlandse huishoudens voor een andere energieleverancier. In Leeuwarden lag dit percentage op 15%. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS).

0 Reacties
Jannie Miedema (16) vermist

Sinds 14 oktober 2018 wordt Jannie Miedema, 16 jaar oud, vermist. Mogelijk dat Jannie bij vrienden in Leeuwarden verblijft.

0 Reacties
Nieuw boek over bruggen Emmakade

Op 2 november verschijnt het boek 'TUSSEN TWEE BRUGGEN: de Emmakade Leeuwarden'. Auteur is Henk de Vries, ook bekend van het boek "Tussen Potmarge en Condens". 

0 Reacties
ROC Friese Poort niet naar nieuwe Cambuurstadion

ROC Friese Poort gaat geen ruimte huren in het toekomstig Cambuurstadion. De gemeente Leeuwarden komt de afspraken die zijn gemaakt over tijdelijke huisvesting voor ROC Friese Poort niet na, aldus het ROC.

0 Reacties
Huldiging drievoudig wereldkampioene paradressuur Rixt van der Horst

Op zondag 28 oktober wordt de Grouster paralympische dressuuramazone Rixt van der Horst gehuldigd. Onlangs werd zij in het Amerikaanse Tryon maar liefst drievoudig wereldkampioene paradressuur: twee maal individueel en eenmaal met het team.

0 Reacties
Fries taalbeleid onder druk bij gemeentelijke herindelingen

Fries taalbeleid wordt eerder zwakker dan sterker bij gemeentelijke herindelingen. Dat blijkt uit onderzoek dat DINGtiid, het rijksadviesorgaan voor de Friese taal, heeft laten uitvoeren door Mercator Europees Kenniscentrum voor Meertaligheid en Taalleren. Het onderzoek is uitgezet naar aanleiding van de adviesvraag van de provincie of er bij herindelingen voldoende aandacht is voor het Fries. Gedeputeerde Sietske Poepjes heeft het rapport donderdag 18 oktober in ontvangst genomen.

Meer nieuws
Naar het nieuwsoverzicht
20 oktober 2018
20 oktober 2018