Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Jeugdzorg en FNV sluiten akkoord tegen werkdruk

Protest jeugdzorg in Den Haag © NOS

Jeugdbeschermers hoeven straks minder kinderen en gezinnen met problemen te helpen. De werkgevers in de jeugdzorg en vakbond FNV hebben een principe-akkoord gesloten om de hoge werkdruk aan te pakken.

0 Reacties
Alle Statenfracties akkoord met voordracht Chris Stoffer als verkenner

Alle veertien fracties die vanaf volgende week in de Provinciale Staten van Fryslân zitten, gaan akkoord met de voordracht van SGP-Tweede Kamerlid Chris Stoffer als verkenner.

0 Reacties
Geen prijs, wel strijd op Orkestival: "Laten jullie nu maar eens zien wat jullie in huis hebben"

Het was meestal in het Concertgebouw in Amsterdam, maar dit jaar konden schoolorkesten van gymnasia in Nederland hun kunsten laten horen in De Harmonie in Leeuwarden. Het festival Orkestival wordt dit jaar georganiseerd door het christelijk gymnasium Beyers Naudé.

0 Reacties
VIDEO: Nieuw plan moet evenementen terug halen naar Groene Ster: "Leeuwarden en festivals horen bij elkaar"

Het moet een groot verschil gaan maken voor festivals in de Groene Ster in Leeuwarden: een aangepast bestemmingsplan. Het college van B en W heeft er dinsdag een klap op gegeven en hoopt dat het in 2025 weer mogelijk is om Welcome to the Village, Promised Land en Psy-Fi welkom te heten in het recreatiegebied.

0 Reacties
Politie rijdt Leeuwarder (37) die cocaïne had gebruikt, na achtervolging klem in Westeinde

In de Leeuwarder wijk Westeinde heeft de politie vannacht na een achtervolging een auto van een 37-jarige Leeuwarder klemgereden op de Pieter Sipmawei. De man was er met zijn voertuig, na een stopteken van de politie, vandoor gegaan en vervolgens tegen een auto in de wijk gebotst.

0 Reacties
Dierenvoedselbank Leeuwarden heeft veel behoefte aan eten, ruimte en geld

De dierenvoedselbank in Leeuwarden heeft regelmatig veel behoefte aan eten, ruimte en geld. Met het toenemende aantal klanten is het bijna niet meer te doen om de eenmansorganisatie bij Penny Nienhuis thuis te houden.

0 Reacties
Zweefvlieger Dirk Corporaal uit Stiens verrast met onderscheiding

Vanwege zijn verdiensten voor de internationale luchtsporten, is Dirk Corporaal (70) uit Stiens onderscheiden. Corporaal is sinds 1987 zweefvlieger en sinds 1995 instructeur.

Meer nieuws
Naar het nieuwsoverzicht