U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Aaf Brandt Corstius spreekt audiotour in bij tentoonstelling Fries Museum

Bij de tentoonstelling Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw verschijnt een audiotour die wordt ingesproken door Aaf Brandt Corstius. De schrijver en columnist neemt de bezoeker in de audiotour mee naar de opzienbarende liefdeslevens achter de portretten in de tentoonstelling.

Aaf Brandt Corstius (1975) schreef duizenden columns voor De Volkskrant, Margriet, Flow en Onze Taal. In de door Corstius ingesproken audiotour ontdekt de bezoeker onder andere het verhaal achter een ets die Rembrandt maakte van zijn oude moeder. Ook leert de luisteraar het dilemma van de door Govert Flinck geportretteerde Suzanna van Baerle kennen. Ze wordt geadoreerd door een jonge dichter, maar zijn beroep is haar eigenlijk te min. Corstius staat ook stil bij de opgave van Stadhouder Willem Frederik van Nassau, die zijn moeder op haar sterfbed belooft een prinses uit het huis van Oranje te trouwen. Alleen zijn de Haagse prinsesjes zo’n twintig jaar jonger dan hij en wordt hij verliefd op een ander.

De tentoonstelling Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw wordt gemaakt in samenwerking met Gemäldegalerie Alte Meister binnen het Museumslandschaft Hessen-Kassel en is van 24 november 2018 tot en met 17 maart 2019 te zien in het Fries Museum in Leeuwarden.

Discussieer mee