U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Aanpak van overlast wordt eenvoudiger met nieuwe APV

Burgemeester Buma legt woensdag een voorstel aan de gemeenteraad voor om de APV aan te passen. Hierdoor kunnen  overlastsituaties eenvoudiger worden aangepakt. Dit betekent dat personen die in de gemeente Leeuwarden overlastgevend gedrag vertonen, bijvoorbeeld bij evenementen of tijdens het uitgaan, eenvoudiger een kortdurende gebiedsontzegging opgelegd kunnen krijgen.

Zij worden dan gesommeerd zich te verwijderen uit een bepaald gebied gedurende 24 uur, een heel weekend of tijdens de duur van het evenement,. Dit kan de binnenstad zijn, het horecagebied, het betreffende evenemententerrein, maar bijvoorbeeld ook een park of een bepaalde wijk waar veel overlast is.

De politie en Stadstoezicht kunnen deze gebiedsontzeggingen opleggen. Wanneer de betreffende persoon opnieuw de fout in gaat, kan een gebiedsontzegging tot 8 weken worden opgelegd.

Tot nu moet een gebied eerst worden aangewezen als overlastgebied een gebiedsontzegging te kunnen inzetten. Ook gelden er in verschillende gebieden, verschillende regimes  Met de voorgestelde wijziging van de APV is dat verleden tijd, waardoor gebiedsontzeggingen eenvoudiger en effectiever kunnen worden ingezet.

Discussieer mee