Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Aantal WW-uitkeringen daalt verder in Friesland

In april nam in Friesland het aantal WW-uitkeringen verder af. Ook ten opzichte van vorig jaar ligt het aantal WW-uitkeringen ruim lager. De daling van de WW op maand- en jaarbasis is in alle provincies zichtbaar.

Minder WW-uitkeringen in april

Eind april telde Friesland 6.774 WW-uitkeringen. Dat is 2,0% van de Friese beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Friesland nam in april af met 423 uitkeringen (-5,9%) ten opzichte van vorige maand. Vanuit alle sectoren daalde de WW. Vooral onder WW’ers uit uitzendbureaus, horeca & catering en overige commerciële dienstverlening nam het aantal uitkeringen af. Eind april 2022 was het aantal WW-uitkeringen in Friesland ruim lager dan een jaar eerder (-33,4%).

Afname WW in Nederland

Eind april telde Nederland 174.811 WW-uitkeringen. Dat is 1,9% van de beroepsbevolking. Vorige maand waren er 184.049 WW-uitkeringen in Nederland. Landelijk nam het aantal WW-uitkeringen daarmee af met 9.238 uitkeringen ten opzichte van vorige maand (-5,0%). Een jaar eerder telde Nederland 266.386 WW-uitkeringen. Daarmee daalde de WW in Nederland op jaarbasis met 91.575 uitkeringen, ruim een derde van het bestand (-34,4%). De forse daling van de WW op jaarbasis is in alle provincies zichtbaar.

Regionale verschillen

In april nam de WW af in alle drie de noordelijke provincies. Ook ten opzichte van vorig jaar was overal in het noorden een afname van het aantal WW-uitkeringen te zien.

  • UWV verstrekte eind april in de provincie Groningen 5.737 WW-uitkeringen; 6,5% minder dan vorige maand. In Groningen was het aantal WW-uitkeringen eind april 33,1% lager dan vorig jaar.
  • Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Drenthe nam in april met 6,7% af tot 5.124. Ten opzichte van vorig jaar is er in de provincie Drenthe sprake van een daling van 31,4%.

Discussieer mee