U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Acteur geeft met kleisessie een vervolg aan "Els blijft thuis"

Acteur Fabian Jansen uit Bartlehiem kruipt vanochtend weer in de huid van Els Koster, het personage uit zijn online improvisatievoorstelling "Els blijft thuis". Koster maakt een beeld van klei via een Instagram-livestream. Dat gebeurde afgelopen week ook meermaals in "Els blijft thuis" en mogelijk blijft de online kleisessie van Els bestaan, zegt Jansen.

De acteur, bekend van het NPO-televisieprogramma "De Vloer Op", sloot zondagavond om 19.00 uur zijn voorstelling "Els blijft thuis" af. Dat gebeurde na zeven dagen en 168 uur. Jansen beloofde toen dat er deze week nog een kleisessie zou volgen. Want die hield de acteur dagelijks in "Els blijft thuis" en deze sessies vielen in de smaak.

Acteur maakte allerlei beelden in "Els blijft thuis"
De acteur bezit een talent voor het maken van kleibeelden, zo bleek afgelopen week. Hij maakte in het online improvisatiestuk onder meer een vrouwelijk naakt, een vuurtoren, een giraffe en een kat onder een boom. Wie de kleisessie bekeek, kon participeren door input te geven en thuis mee te kleien.

Mogelijk meer kleisessies en een expositie, fandag volgt
Na vanochtend volgen er mogelijk meer online kleisessies van Els Koster, zei Jansen vanochtend in de huid van zijn personage. "We zijn bezig met prachtige plannen om dat voor mekaar te krijgen, dus ik heb goede hoop, laat ik het zo zeggen." De acteur onderzoekt of de gemaakte beelden in "Els blijft thuis" ergens kunnen worden geëxposeerd in de omgeving.

En er komt een fandag aan voor de fans van Els Koster, beloofde de acteur zondag. Het is nog even afwachten of die dag 'live' volgt of online. "Maar daar (online uitzenden, red.) zijn we inmiddels 'kampioen' in."

Discussieer mee