U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Gratis lid bij harmonieorkest Van Hout en Kopeer in Leeuwarden in 2018

25 januari 2018

Goed nieuws voor iedereen die eens in een echt orkest wil spelen. Nieuwe leden van harmonieorkest Van hout en koper uit Leeuwarden hoeven in het jaar dat Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is geen contributie te betalen.

Iedereen die een beetje een instrument kan bespelen is welkom om dit eens in een

orkest uit te proberen. Nieuwe leden hoeven geen muziekdiploma te hebben.

Van hout en koper werd twee jaar geleden opgericht. Dirigent is Hille Eppinga uit Bitgummole. In het orkest zitten verscheidende herintreders. Dat zijn muzikanten die vroeger als kind speelden, daarna jarenlang geen instrument aanraakten en vervolgens weer zijn begonnen. Het orkest telt ongeveer vijftien leden.

Volgens Riemke Plantenga wil Van hout en koper in 2018 met het gratis lidmaatschap een statement maken. ,,Nu Leeuwarden een jaar lang zo bol staat van de culturele activiteiten willen wij als orkest geen geld vragen van nieuwe leden. We hebben als leden wat gespaard”, aldus Plantenga.

Gratis een jaar lang proeven hoe het is om in een orkest te spelen. Ook kan het voor studenten een stimulans zijn om zich aan te sluiten bij een vereniging. Verder zijn ook kinderen en tieners die op les zitten en orkestervaring willen opdoen welkom.

Van hout en koper oefent elke donderdagavond in wijkcentrum 't Knooppunt in Leeuwarden.

Meer informatie op: www.vanhoutenkoper.nl

06-53144649

mail: info@vanhoutenkoper.nl