Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Agressieve sfeer en aanhoudingen bij demonstratie Go Ahead Eagles in Leeuwarden

Op de Carolinenburg in Leeuwarden zijn zondagavond rond 20.00 uur meerdere aanhoudingen verricht. Na een confrontatie tussen supporters van Cambuur en Go Ahead Aegles werd de politie groots ingezet. De mobiele eenheid en aanhouding eenheid van de politie hebben meerdere aanhoudingen verricht. Of er personen gewond zijn geraakt is niet bekend.

De demonstratie van supporters van Go Ahead Eagles zondagavond in Leeuwarden is flink uit de hand gelopen. Er werd met vuurwerk gegooid en de sfeer was agressief.

Supporters van Go Ahead Eagles Deventer demonstreerden zondagavond in Leeuwarden tegen de sluiting van het uitvak. Bij wedstrijden van SC Cambuur mogen geen uitsupporters meer komen van de gemeente Leeuwarden. Cambuur speelde zondagavond tegen Go Ahead Eagles.

De demonstratie was op het Kalverdijkje in Leeuwarden. Dat ligt op een kilometer afstand van het Cambuurstadion. Er waren zo'n 100 supporters aanwezig bij het protest. Daarbij werd onder andere zwaar vuurwork gegooid. Een verslaggever van Hart van Nederland werd het werken onmogelijk gemaakt omdat zijn microfoon werd afgepakt.

Bij een politiecontrole van een auto in de buurt van het winkelcentrum in Camminghaburen gingen 3 mensen ervandoor naar cafetaria Chipie. In de auto vond de politie een honkbalknuppel. Volgens een woordvoerder werden de drie mensen in het cafetaria daarom opgepakt vanwege het overtreden van de wapenwet. In het cafetaria hadden zo'n veertig mensen zich verzameld, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Burgemeester Sybrand Buma besloot op 23 februari om geen uitsupporters meer toe te staan bij SC Cambuur. Dat kwam door ongeregeldheden na afloop van de Friese derby. Supporters van Heerenveen werden met stenen bekogeld toen ze in de bussen naar huis gingen. "Het hele jaar zijn er al veel ongeregeldheden rond of in de buurt van thuiswedstrijden van SC Cambuur", zegt burgemeester Buma.

© Omrop Fryslân

Discussieer mee