Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Alle gemeenten hebben de stemmen van de waterschapsverkiezingen geteld: toch geen derde zetel FNP

De FNP heeft toch geen derde zetel gewonnen bij de waterschapsverkiezingen. Nu alle gemeenten haar stemmen hebben geteld, krijgt de partij maar twee zetels. Water Natuurlijk profiteert. Die partij gaat van 3 naar 4.


Alle gemeenten in het beheergebied van Wetterskip Fryslân hebben de stemmen voor de waterschapsverkiezingen inmiddels geteld. Donderdagmorgen kwam dijkgraaf Luzette Kroon al met een voorlopige uitslag, maar toen waren de stemmen van de gemeente Leeuwarden, Smallingerland en Weststellingwerf nog niet bekend.

In totaal hebben 340.668 inwoners uit Fryslân en het Groningen Westerkwartier hun stem uitgebracht voor de waterschapsverkiezingen. Dat is een opkomstpercentage van 63,1 procent. Dat is een stuk hoger dan bij de laatste verkiezingen in 2019.

Grote winnaar is de BBB. Die partij pakt 7 zetels. Water Natuurlijk volgt met 4 zetels. Lagere Lasten Burger had 2 zetels, maar raakt die beide kwijt. Het CDA en PvdA verliezen elk één zetel en hebben er nu nog 2. Ook de VVD verliest een zetel en heeft er nu nog één. ChristenUnie, Partij voor de Dieren en BVNL hebben elk één zetel.

Discussieer mee