U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Alles voor vrijwillige inzet op één plek op SamenLeeuwarden

Iets doen voor een ander of de omgeving zonder dat men daar iets voor terugkrijgt noemen we vrijwillige inzet. In Nederland doen bijna 6 miljoen mensen vrijwilligerswerk. De rol van vrijwilligerswerk wordt steeds belangrijker binnen de samenleving. Dat geldt uiteraard ook voor de gemeente Leeuwarden. Daarom is er nu SamenLeeuwarden.nl, de plek waar vrijwillige inzet samen komt. Voor alle bewoners van de gemeente Leeuwarden.

Iedereen die op vrijwillige basis iets zoekt, kan terecht bij SamenLeeuwarden.nl. De website is er voor: mensen die vrijwilligerswerk willen doen, bewoners die iemand uit de wijk willen helpen en organisaties en bewoners die op zoek zijn naar vrijwilligers. Vraag en aanbod komen samen via de website. Bewoners kunnen vraag en aanbod plaatsen en reageren op de vele vrijwilligersvacatures. Vrijwilligersorganisaties kunnen vrijwilligersvacatures plaatsen en hun aanbod op het gebied van vrijwillige inzet.

Bewoners en organisaties kunnen op basis van hun eigen criteria zoeken naar wat zij willen op het gebied van vrijwillige inzet. Dat kan zijn gemeentebreed of juist wijk- of dorpspecifiek. Gefocust op een specialisatie of juist breed georiënteerd.

Persoonlijke ondersteuning is mogelijk via Vrijwilligerswerk Amaryllis. Daar kunnen bewoners, vrijwilligers en organisaties terecht voor een persoonlijk gesprek over vrijwillige inzet of vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk Amaryllis verzorgt ook informatie, scholing, training en verschillende activiteiten om het vrijwilligerswerk en de vrijwilliger sterker en beter geschikt te maken om zijn werk te doen.

De projectgroep bestaande uit AanZet, Support Fryslân, gemeente Leeuwarden en Vrijwilligerswerk Amaryllis (voorheen WELLZO) heeft in het ontwikkelingstraject gesproken met vrijwilligersorganisaties, gemeentelijke instellingen en vrijwilligers. Wensen en ideeën zijn geïnventariseerd. De nieuwe website is hiervan het resultaat.

Officieel is vrijwilligerswerk: werk dat in enig georganiseerd verband, onverplicht en onbetaald wordt verricht, ten behoeve van anderen of de samenleving. Vrijwilligers krijgen soms vergoedingen, burgerinitiatieven kennen een lage organisatiegraad en vrijwilligerswerk mag je tegenwoordig best alleen maar doen omdat het leuk is. Veel mensen spreken dan ook liever van vrijwillige inzet.

Discussieer mee