U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Amnesty lanceert Rights Walk over Tweede Wereldoorlog

Amnesty Leeuwarden presenteert de Rights Walk ‘Leeuwarden: mensenrechten in en na WOII, op 4 mei; de dag dat Nederland stil staat bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dat doet zij door de stadswandeling twee keer aan te bieden onder leiding van een gids van het Historisch Centrum Leeuwarden.

Oorlog en mensenrechten gaan niet samen. Ook in Leeuwarden werden tijdens de Tweede Wereldoorlog veel mensenrechten geschonden. De nieuwe Rights Walk van Amnesty International voert langs een aantal locaties in en rond het centrum die hieraan herinneren. Via tekst, beeld en geluidsfragmenten maakt de wandelaar kennis met de oorlogsverhalen van de stad en haar bewoners. Aan elke locatie is een quizvraag gekoppeld over de mensenrechten die tijdens de oorlog onder druk stonden, maar die ook nu nog worden geschonden.

Startpunt Verzetsmuseum
De wandelingen sluiten aan op een rondleiding in het Fries Verzetsmuseum, dat ook begin- en eindpunt is van de route. De eerste wandeling start om 12.00 uur en eindigt voor de rondleiding in het museum begint. De tweede wandeling begint om 14.30 uur; na afloop van de rondleiding. De wandeling duurt ongeveer een uur. Per wandeling is er een prijsje voor de deelnemer die de meeste quizvragen juist beantwoordt.

Gratis app
De stadswandelingen op 4 mei zijn gratis. Aanmelden is niet nodig. Maar wie verzekerd wil zijn van deelname, kan dit op de Facebookpagina van Amnesty Leeuwarden aangeven. Deelnemers wordt gevraagd van tevoren de Rights Walk app gratis te downloaden. Dat kan op www.amnestyleeuwarden.nl en http://rightswalk.nl. Voor de rondleiding in het Fries Museum kunnen kaarten worden gekocht via de ticketpagina van het Fries Museum. Kosten: entree voor het museum en € 5,- voor de rondleiding.

Discussieer mee