U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

AquaZoo Friesland ontvangt Golden Green Key certificaat

Erik Van Dijk, directeur van Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit, reikte vrijdagochtend het eerste Golden Green Key certificaat van 2018 uit aan AquaZoo Friesland. Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. AquaZoo heeft de afgelopen tijd gestreefd naar het hoogst haalbare Green Key certificaat: Gold.

In alle restaurants van het park worden koffie en thee van diverse duurzame leveranciers geserveerd en zijn er diverse biologische producten te verkrijgen. Veel producten zijn voorzien van een Fairtrade of Beter Leven keurmerk. De producten worden geserveerd in papieren bekers, gemaakt van FSC-hout en de borden zijn gemaakt van palmbladeren. In de keukens wordt uitsluitend gebruikgemaakt van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.

Bij de productie van hooi en brok voor de dieren worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en er wordt minimaal bemest. Daarnaast worden het hooi en brok vervoerd door vrachtwagens met minimale uitstoot. De vis voor pinguïns, zeehonden en zeeleeuwen draagt het kenmerk van de Marine Stewardship Council (MSC). Dit kenmerk geeft aan dat de vis op duurzame wijze is gevangen.

AquaZoo Friesland zet zich elke dag in om haar bezoekers te laten ervaren hoe mooi de natuur is. Om die natuur te behouden en te beschermen, werkt het park er aan om in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzaam te zijn. “Met het behalen van het Green Key Gold certificaat willen wij het belang van duurzaam ondernemen onderstrepen”, aldus Jeroen Loomeijer, general manager.

Foto: Jeroen Loomeijer neemt het Golden Green Key certificaat voor AquaZoo in ontvangst van Erik van Dijk, Directeur KMVK. 

Discussieer mee