Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Ard de Graaf: "Het leek op een kleuteroorlog"

Cambuurdirecteur Ard de Graaf heeft geen goed woord over voor de mensen die zondagavond in en rond het stadion aan het rellen waren. "Je weet niet wat je ziet, het is ongekend."

De Graaf denkt dat er enkele honderden mensen buiten het stadion waren. "Het leek op een kleuteroorlog. De gemiddelde leeftijd zal 15 of 16 jaar zijn geweest."

De thuiswedstrijd van Cambuur tegen FC Utrecht werd twee keer stilgelegd vanwege de ongeregeldheden. Nadat supporters al een eerste keer het stadion probeerden binnen te komen, lukte dat even later. "Als je met vijftig man aan een hek gaat trekken, dan krijg je 'm wel open."

Toen de groep eenmaal binnen was, schrokken ze er zelf van, zag De Graaf. "Volgens mij is Henk de Jong er ook nog even heen gegaan. Het ging natuurlijk nergens over. Schandalig."

De vraag is in hoeverre Cambuur er iets aan kon doen. Misschien niet veel, maar toch voelt het niet goed, zegt De Graaf. "Het is ons evenement, onze wedstrijd. Maar we hebben het echt goed voorbereid met de gemeente, politie en club. Hier is bijna geen kruit tegen gewassen."

Leeuwarden is niet de enige plek waar het dit weekend misging. Vrijdag waren er al grote rellen in Rotterdam, zaterdag werden meerdere eredivisiewedstrijden stilgelegd vanwege mensen in het stadion en zondagavond was het onrustig in onder meer Enschede en Groningen. "Het is een maatschappelijk probleem van jewelste."

Discussieer mee