U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Arends en Middelkoop in tweede ronde uitgeschakeld

Sander Arends en Matwe Middelkoop zijn in de tweede ronde na hevige strijd tegen de Amerikaanse wereldtoppers Bryan/Sock uitgeschakeld.

Na de (7-6 7-6 7-6) winst in de eerste ronde was het zevende geplaatst Amerikaans koppel, de 40-jarige Mike Bryan (ATP 3) en de 25-jarige Jack Sock (ATP Singel 13 en HD 24), de volgende tegenstander. Twee gelouterde tegenstanders. Bryan, met een winstsom van ruim 15 miljoen, is 16-voudig Grand Slam winnaar en wist Wimbledon al drie keer op zijn naam te schrijven. Sock, winstsom bijna 9 miljoen, is HE-specialist en won de HD-finale Wimbledon in 2014 aan de zijde van Vasek Pospisil. Sock verloor deze week de eerste ronde singel in een vijfsetter.

Na de openingsgame van Middelkoop waren beide koppels in de beginfase volkomen aan elkaar gewaagd. Arends serveerde op love naar 4-3 voorsprong, waarna de Dutches twee breakpoints moesten wegwerken om op 5-4 te komen en tiebreak beslissend werd voor setwinst. Zonder ook maar een punt weg te geven werd deze overtuigend met 7-2 gewonnen: 7-6(2).

Na de openingsgame van de Amerikanen tweede set opende Arends voor de Dutches, maar moest zijn service gelijk inleveren. Na een tweede break op 1-4 ging de tweede set met 6-1 naar de Amerikanen: 6-1.

Middelkoop opende de derde set met een love game, waarna ook Arends op love naar 2-1 serveerde. Bij en stand van 4-3 kregen Arends/Middelkoop drie kansen voor een break naar 5-3, maar konden deze niet verzilveren. Ook op 6-5 kregen Arends/Middelkoop nogmaals kansen naar 7-5 setwinst, maar tiebreak moest ook nu de beslissing brengen. Deze keer waren de Amerikanen met 7-3 het sterkste en namen in sets een 1-2 voorsprong:6-7(3). Mede te danken aan het benutten van twee van de vijf breakkansen, waar tegenover Arends/Middelkoop nul uit zes scoorden.

In de vierde set kwamen de Dutches bij 2-3 nog wel even in gevaar, maar Arends serveerde deze koelbloedig weg naar 3-3. Beiden gaven ook daarna geen kansen meer weg en ook nu tiebreak de beslissing moest brengen voor partijwinst of om in de wedstrijd te blijven en er een beslissende vijfde set uit te slepen. Zover kwam het niet. Op 4-5 sloegen de Amerikanen toe en wonnen met: 7-6(2) 1-6 6-7(3) 6-7(4).

Discussieer mee