U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Arends en Middelkoop naar tweede ronde Rosmalen

Leeuwarder proftennisser Sander Arends heeft met zijn Nederlandse dubbelpartner Matwe Middelkoop de tweede ronde bereikt op het Libéma Open in Rosmalen.Het was al bijna een jaar geleden dat Arends met Middelkoop een HD vormde op de World Tour. Na de runner-up titel in het Zweedse Bastad van juli vorig jaar ging ieder weer zijn eigen weg. In Rosmalen speelden de twee Dutches weer samen en drongen door tot de tweede ronde. Voor Arends was het, na het verlies met Hsien Yin Peng vorig jaar op Wimbledon, zijn eerste zege op een grastoernooi.

Tegenstander in de eerste ronde was het Italiaans/Wit Russisch duo Andreas Seppi en Andrei Vaselevski. Met een hoog servicepercentage, en zonder een breakpoint tegen, was een break in de eerste set voldoende voor 6-3 setwinst. In een gelijk opgaande tweede set moesten de Dutches twee breakpoints wegwerken, en hadden daarna aan een break andermaal voldoende om de set te winnen en daarmee een plaats in de tweede ronde. 6-

In de tweede ronde treft het duo het eerst geplaatste duo, de Pool Lukasz Kubot en de Braziliaan Marcello Medo. De Pool en de Braziliaan zijn de nummer 3 en 4 van de wereld en titelverdediger in Den Bosch. Deze wedstrijd wordt donderdag op Court 1 gespeeld.

Discussieer mee