U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Arends en Middelkoop naar tweede ronde Wimbledon

Leeuwarder proftennisser Sander Arends speelde donderdagmiddag zijn eerste wedstrijd op het hoofdtoernooi van het grootste tennisevenement ter wereld: Grand Slam Wimbledon. Samen met Matwe Middelkoop sloeg het LTV De Bontekoe-lid zich via 7-6(5) 7-6(3) 7-6(2) aar de tweede ronde.

Het is het derde optreden van de Leeuwarder op het ‘heilige gras van Wimbledon’. In 2016 met de Oostenrijker Tristan Samuel Weissborn werd Arends in de eerste ronde ‘Qualies’ uitgeschakeld. Afgelopen jaar werd het LTV De Bontekoe-lid als ‘Lucky Loser’ via kwalificatietoernooi toegelaten tot het hoofdtoernooi met Hsien-Yin Peng en in de eerste ronde uitgeschakeld. Dit jaar plaatste Arends zich rechtstreeks voor het hoofdtoernooi met zijn Nederlandse dubbelpartner Matwe Middelkoop.

Sander Arends (ATP 56) en Matwe Middelkoop (ATP 30) speelden in de eerste ronde op het Grand Slam grastoernooi Wimbledon tegen het Amerikaans/India koppel Austin Krajicek (ATP 91) en Jeevan Nedunchezhiyan (ATP 93).

Beide Dutches begonnen sterk aan de wedstrijd. Kregen bij een stand van 2-1 een eerste kans op een break, maar konden deze niet in winst omzetten. Beide koppels serveerden daarna moeiteloos naar 6-5, waarna de Dutches andermaal, maar zonder resultaat, breakkansen forceerden naar setwinst. De eerste set werd via tiebreak daarna met 7-5 gewonnen: 7-6(5).

Ook in de tweede set waren beide koppels tot 4-4 aan elkaar gewaagd en breakkansen ver te zoeken. Bij die stand forceerden de Dutches twee breakkansen, maar wisten deze ook nu niet te verzilveren. Bij 4-5 moesten Arends/Middelkoop zelf een setpoint wegwerken om op 5-5 te komen en wederom tiebreak beslissend werd voor setwinst. Ook nu toonden de Dutches zich het koelbloedigst. Bij een stand van 2-1 werd de tegenstander twee keer gebroken en werd de winst van de tweede set niet meer uit handen gegeven: 7-6(3).

In de derde set leken beide koppels wat meer grip op de service van de tegenstander te krijgen. Zo kwam Arends in zijn eerste servicebeurt (deuce) twee keer in moeilijkheden, maar redde zich koelbloedig. Middelkoop serveerde op love naar 3-2. Ook Arends serveerde op love naar 4-3 en werd de weg naar een plek in de tweede ronde geplaveid. Bij een stand van 5-4 werden nog twee Match Points (40-15) om zeep geholpen de service van de Amerikaan te breken. Na een lovegame van Arends kregen de Dutches nogmaals twee M.P.’s, maar de man uit India overleefde naar wederom tiebreak. Ook nu waren Arends/Middelkoop het koelbloedigste en wisten met 7-2 te winnen en een plek in de tweede ronde. Uitslag: 7-6 (5) 7-6(3) 7-6(2).

Met deze winst mogen beide Nederlanders € 17.750, - verdelen en ieder 90-ATP-punten bijschrijven. Arends maakt daarmee weer een sprong op de wereldranglijst en staat op de drempel (ATP 50 en een nieuw All Time High) de top 50 binnen te dringen. Begin dit jaar stond Arends nog op plek 99.

Discussieer mee