U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Arends en Pel eerste ronde ABN Amro uitgeschakeld

Na het Grand Slam avontuur op het Australian Open speelt Sander Arends deze week weer met David Pel. Op het ATP 500 ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam werd het Nederlands duo met een Wild Cart toegelaten. Arends /Pel verloren met 3-6 5-7.

Arends (ATP 78) en Pel (ATP 105) moesten het in de eerste ronde opnemen tegen de 39-jarige Oostenrijker Oliver Marach (ATP 29) die met de 37-jarige Zuid Afrikaan Raven Klaasen (ATP 13) speelt. Bij een stand van 3-2 kregen Arends en Pel breakkansen maar konden deze niet verzilveren. Marach/Klaasen braken daarna de service van Arends naar 3-4 en gaven deze break niet meer uit handen. Ook Pel moest zijn service daarna inleveren en ging de eerste set met 3-6 verloren.
Arends en Pel begonnen voortvarend aan de tweede set. Maar na een break op de service van Marach moest Pel zijn service inleveren en was de stand weer in evenwicht. Ook Arends moest zijn service inleveren en leek het een gelopen race. Maar na een re-break op de service van Marach naar 3-5 was de spanning weer helemaal terug. Pel serveerde soeverein op love naar 5-5. Na de 5-6 sloegen de tegenstanders op het eerste matchpoint gelijk toe. Uitslag: 3-6 5-7.

Discussieer mee