U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Arends en Pel in Frankijk naar finale Challenger

Sander Arends neemt deze week met zijn dubbel partner David Pel deel aan het sterk bezette Challenger toernooi in Frankrijk. Op dit met € 92,040, - hoog gedoteerd Challenger toernooi in het Franse Mouilleron le Captif zijn de twee Dutches doorgedrongen tot de finale.

Leeuwarder LTV De Bontekoe-lid was in 2015 succesvol als toernooiwinnaar in Mouilleron le Captif met de Pool Adam Majchrowicz.
Met zijn huidige dubbel partner David Pel stuntte Arends in de eerste ronde door het eerst geplaatst Belgisch koppel Sander Gille (ATP 45) en Joran Vliegen (ATP 38) te verslaan. De Belgen wonnen het toernooi vorig jaar. Uitslag: 2-6 6-2 10-4.
Tegenstander in de tweede ronde was het duo Romain Arneodo (ATP 77)/Hugo Nys (ATP 67) uit Monaco. Na set verlies herstelden Arends/Pel zich en stapten overtuigend de halve eindstrijd binnen. Uitslag: 4-6 6-3 10-4.
Halve finale:
Tegenstander was het verrassend tot de halve eindstrijd doorgedrongen Frans/Oostenrijks koppel Manuel Guinard (ATP 304)/Lucas Miedler (ATP 251). Twee kansen lieten de Dutches in de openingsgame en de daaropvolgende liggen. Dat bracht hen zelf ook even in moeilijkheden. De eerste kans die de tegenstander op de service van Pel kreeg werd wel meteen verzilverd naar 2-4. Met een paar knappe returns knalde Arends de partij weer op service naar 4-5. Pel serveerde op love de stand weer in evenwicht. Na een tweede break serveerde Arends naar 7-5 setwinst.
Wat in de eerste set niet lukte, lukte nu in de tweede set wel. De eerste kans in de openingsgame van de tegenstanders werd met beide handen aangegrepen. Zelf overleefden ze nog een breakpoint op 4-3 en verkwanselden drie match points op 5-3 40-15. Het vierde matchpoint op 5-4 40-30 werd wel verzilverd naar een plek in de finale. Uitslag: 7-5 6-4.

Voor Arends en Pel wordt het de vijfde Challenger finale. Het tweetal won eerder al drie toernooien.

Zaterdag wordt de tegenstander bekend in de partij tussen Jonny O’Mara/Ken Skupski tegen Roman Jebavy/Igor Zelenay.

Discussieer mee