U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Arends en Pel verliezen finale in Frankijk

Sander Arends neemt deze week met zijn dubbel partner David Pel deel aan het sterk bezette Challenger toernooi in Frankrijk. Op dit met € 92,040, - hoog gedoteerd Challenger toernooi in het Franse Mouilleron le Captif verloor het de finale van het Engels duo Jonny O’Mara (ATP 51) en Ken Skupski (ATP 59).
Het Leeuwarder LTV De Bontekoe-lid was in 2015 succesvol als toernooiwinnaar in Mouilleron le Captif met de Pool Adam Majchrowicz.
Met zijn huidige dubbel partner David Pel stuntte Arends in de eerste ronde door het eerst geplaatste Belgisch koppel Sander Gille (ATP 45) en Joran Vliegen (ATP 38) te verslaan. Uitslag: 2-6 6-2 10-4. Tegenstander in de tweede ronde was het duo Romain Arneodo (ATP 77)/Hugo Nys (ATP 67) uit Monaco. Na set verlies herstelden Arends en Pel zich en stapten overtuigend de halve eindstrijd binnen. Uitslag: 4-6 6-3 10-4.
Halve finale:
Tegen het verrassend tot de halve eindstrijd doorgedrongen Frans/Oostenrijks koppel Manuel Guinard (ATP 304)/Lucas Miedler (ATP 251) werd in straight sets gewonnen: 7-5 6-4.
Finale:
Het vierde geplaatst Engels koppel Jonny O’Mara/Ken Skupski was tegenstander in de finale. De eerste set ging na twee breaks tegen met 1-6 overtuigend naar de Engelsen. Ook in de tweede set werden de Dutches direct gebroken. Kregen bij een stand van 2-3 nog twee kansen op de service van Skupski voor een re-break, maar deze werden onbenut gelaten. De Engelsen gaven daarna niets meer weg en wonnen verdiend met 1-6 4-6.

Komende week spelen Arends en Pel het European Open in Antwerpen. Een € 635,750, - gedoteerd ATP250 toernooi.

Discussieer mee