U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Arends en Sancic in finale Rennes onderuit

Het jaar 2018 is voor Leeuwarder proftennisser Sander Arends uiterst succesvol van start gegaan. Met de Kroaat Antonio Sancic won Arends tijdens het eerste internationale optreden de runner up titel in Koblenz. In het Franse Rennes speelde het tweetal wederom een finale en verloor met 3-6 7-6(1) 7-10.

Leeuwarder proftennisser Sander Arends speelde in Rennes afgelopen week met Antonio Sancic een € 64,000, - +H gedoteerd Challenger tennistoernooi. Het tweetal is in Frankrijk tweede geplaats en wist eenvoudig (6-2 6-4) de eerste ronde te winnen. Via opgave van de tegenstanders in de tweede ronde wandelden Arends/Sancic zonder te spelen de halve finale binnen. De halve finale tegen N. Sriram Balaji ATP 135 (India) en Vishnu Vardhan ATP 116 (India) had een spannend en enerverend verloop waarbij de zogenaamde ‘Big Points’ de doorslag gaven om door te dringen tot de finale: 6-4 6-4.

Mijlpaal:

Na het winnen van de runner-up titel van een week daarvoor in Koblenz, en het spelen van de eindstrijd in Rennes, steeg het LTV De Bontekoe-lid tien plaatsen op de wereldranglijst van ATP 96 naar ATP 86. Tevens doorbrak Arends de voor een tennisser magische ATP 1000 puntengrens. Antonio Sancic steeg naar ATP 74. In de eindstrijd tegen het Belgisch koppel Sander Gille (ATP 111) en Joran Vliegen (ATP 117) trof de Leeuwarder niet alleen een geduchte tegenstander, maar tevens ‘een oude bekende’. November vorig jaar speelde het LTV De Bontekoe-lid twee Challengers met Sander Gille. Beide keren plaatsten zij zich voor de finale waarvan zij er één wisten te winnen. Arends wandelde door deze resultaten voor het eerst in zijn carrière de ATP-tophonderd binnen.

Finale:

Beide finalisten waren in de beginfase volkomen aan elkaar gewaagd zonder op eigen service ook maar een moment in de problemen te komen. Die kwamen er wel bij een stand van 3-4 voor de Belgen en Arends zijn service moest inleveren. Na een fraaie return van Arends kwam er nog een kans voor de re-break, maar deze werd door de Belgen knap weggewerkt waarna zij de eerste set met 3-6 in winst omzetten. (Puntentotaal 25-28 voor de Belgen).

In de eerste servicegame van de Belgen kwam er gelijk een breakkans, maar deze werd met een ace koelbloedig weggewerkt. Datzelfde overkwam Arends, maar ook die werd knap gerepareerd. Bij een stand van 4-3 kregen Arends/Sancic twee kansen om op voorsprong te komen maar ook deze keer kropen de Belgen door het oog van de naald naar 4-4. Arends serveerde op love naar 6-5 waarna de Belgen dat kunststukje met dezelfde cijfers herhaalden naar tiebreak. Met twee minibreaks namen Arends/Sancic een 3-0 voorsprong die met twee services van Arends werden verzilverd naar 5-0. Arends smashte met zijn specialiteit naar 7-1 tiebreakwinst waarna supertiebreak de beslissing moest brengen over Championship winst. Nu was het Sancic die zijn eerste twee services moest inleveren en liep het tweetal bij een stand van 0-3 achter de feiten aan. Arends moest daarna zijn service ook inleveren en was het verschil gemaakt. Arends/Sancic verloren met 3-6 7-6(1) 7-10.

Challenger Quimper Frankrijk

Volgende week spelen Arends/Sancic in het Franse Quimper een € 43,000, -+H gedoteerd Challenger.

Discussieer mee