U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Arends en Sancic in Koblenz naar halve finale

Leeuwarder proftennisser Sander Arends plaatste zich met zijn dubbelpartner Antonio Sancic voor de halve finale van het € 43,000, - +H gedoteerd Challenger Toernooi in Koblenz.

Het nieuwe seizoen is voor het LTV De Bontekoe-lid Sander Arends (ATP 96) voortvarend begonnen. Op jacht naar een plek binnen de ATP-top 70, met mogelijkheden voor directe deelname aan de lucratievere World Tour, doet Arends in Duitsland alvast goede zaken. Tijdens zijn eerste internationale optreden dit jaar in Koblenz, plaatse Arends zich met de Kroaat Antonio Sancic (ATP 79) voor de tweede ronde. De Italiaan Allessandro Motti (ATP 163) en de Japanner Toshihide Matsui (ATP 148) werden probleemloos met 6-4 6-4 aan de kant gezet. In de tweede ronde nam het Fries/Kroatisch duo het donderdag op tegen het sterke Tsjechisch koppel Zdenek Kolar (ATP 142)/Adam Pavlasek. Pavlasek (HE-specialist en ATP 208) was naar Duitsland afgereisd nadat hij op de Australian Open in de eerste ronde HE Qualies was uitgeschakeld. Na een moeizame start, waarbij twee breakpoints moesten worden weggewerkt, ging de partij op service naar 5-5. Nadat Arends/Sancic op 2-2 al een kans op een break hadden laten liggen, werden op 5-5 drie kansen om zeep geholpen en tiebreak beslissing moest brengen over setwinst. Deze werd overtuigend met 7-2 gewonnen. (7-6 (2).

In de tweede set moest Sancic gelijk zijn service inleveren, maar direct met twee knappe returns van Arends werd gerepareerd. Nu was het Arends die zijn service moest inleveren en liep het tweetal achter de feiten aan. De Tsjechen serveerden daarna soeverein naar 2-6 setwinst, waarna supertiebreak de beslissing moest brengen voor een plek in de halve finale. Na een vroege minibreak namen Arends/Sancic een 2-1 voorsprong die gelijk weer teniet werd gedaan. Een tweede minibreak op 5-4 gaf weer de nodige lucht. Op eigen service werd deze verzilverd waarna de tegenstanders gebroken werden en zich moesten overgeven. Uitslag: 7-6(2) 2-6 10—5.

De tegenstander in de halve op zaterdag wordt vanavond bekend.

Discussieer mee