U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Arends en Sancic naar finale Challenger in Koblenz

Leeuwarder proftennisser Sander Arends plaatste zich zaterdag met zijn dubbelpartner Antonio Sancic voor de finale van het € 43,000, - +H gedoteerd Challenger Toernooi in Koblenz.

Het nieuwe seizoen is voor het LTV De Bontekoe-lid Sander Arends (ATP 96) voortvarend begonnen. Op jacht naar een plek binnen de ATP-top 70, met mogelijkheden voor directe deelname aan de lucratievere World Tour, doet Arends in Duitsland alvast goede zaken. Met zijn Kroatische dubbelpartner Antonio Sancic wist de Leeuwarder zaterdag door te dringen tot de finale die op zondag wordt gespeeld.

De tegenstanders in de halve finale, Uzhylovskyi (Ukraine) en Panfil (Polen), begonnen sterk aan de wedstrijd, waarbij Arends met zijn specialiteit aan het net op de service van Sancic drie breakpoints moest wegwerken. Twee breakkansen werden daarna niet benut; 2-2. In de altijd belangrijke zevende game werd de tegenstander op het tweede breakpoint gebroken en was er de voorsprong. De eerste set werd met 6-4 gewonnen (31 tegen 30 punten)., maar met zes games gespeeld op beslissend punt waren beide koppels volkomen aan elkaar gewaagd en kon de partij nog alle kanten op.

In de eerste twee servicegames van de tegenstander kreeg het Fries/Kroatische duo andermaal mogelijkheden voor een break, maar de tegenstanders geven geen krimp en sloegen daarna na een paar zwakke spelmomenten zelf toe; 1-3. Een kans voor een re-break werd daarna niet benut waarna de set met 3-6 naar de tegenstanders ging. Zoals zo vaak in de HD op Challenger toernooien, moest ook nu super tiebreak de beslissing brengen voor een plaats in de finale. Deze begon met vier minibreaks naar 3-3 waarna Sancic bij de wissel van speelhelften even voor een polsblessure behandeld moest worden. Een ‘ace’ naar een 5-4 voorsprong werd door de lijnrechter uitgegeven waarna het punt verloren ging. Op 6-6 serveerde Arends naar 7-6 waarna er een minibreak volgde naar 8-6. Met een ace serveerde Sancic naar het eerste matchpoint op 9-8, maar deze werd koelbloedig gerepareerd naar 9-9. Na een dubbele fout van de tegenstander serveerde Arends naar een plaats in de finale op zondag. Uitslag: 6-4 3-6 11-9.

In de finale nemen Sancic/Arends het op tegen de Oostenrijker Tristan-Samuel Weissborn (ATP 109) en de Fransman Romain Arneodo (ATP 103). Met de Oostenrijker Weissborn won Arends in 2016 drie Challenger toernooien.

Ziekenhuis.

Na de wedstrijd is de Kroaat Sancic naar het ziekenhuis vertrokken voor het maken van foto's van zijn linker pols. De twee raakten elkaar bij een stand van 3-3 in de super-tiebreak bij een poging de bal te retourneren. De rechtshandige Sancic speelt zijn returns met een Dubbele Backhand. Het spelen van de finale komt door dat ongelukkige moment daarmee op losse schroeven te staan.

Met deze finaleplek mogen Arends/Sancic ieder 48 ATP bijschrijven en € 1550, - verdelen. Bij winst verdient duo € 2670, - en 80 ATP-punten.

Discussieer mee