U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Arends en Sancic verliezen finale Challenger in Koblenz

Arends en Sancic plaatsten zich zaterdag voor de finale van het met € 43000, - gedoteerd Challenger toernooi in Duitsland. Het duo was eerst geplaatst maar verloren de finale van de tweede geplaatsten.

Door een ongelukkig incident in de halve finale, was het onduidelijk of het duo Sander Arends/Antonio Sancic wel konden spelen. In de beslissende super tiebreak derde set (3-3) halve finale raakten de twee elkaar ongelukkig bij het retourneren van de bal. Daarbij raakte de Kroaat aan zijn pols geblesseerd. Na een eerste behandeling ter plekke, vertrok Sancic na de (gewonnen) wedstrijd naar het ziekenhuis voor het maken van foto’s. Tijdens de warming-up voor de finale op zondag, zou de Kroaat beslissen of de wedstrijd gespeeld kon worden. Met een ingepakte pols kon de wedstrijd gespeeld worden.

In een voor de organisatie gedroomde eindstrijd, de eerst en tweede geplaatsten tegen elkaar, namen Sancic/Arends het op tegen de Oostenrijker Tristan-Samuel Weissborn (ATP 109) en de Fransman Romain Arneodo (ATP 103). Een pikant treffen. Met de Oostenrijker Weissborn won Arends in 2016 drie Challenger toernooien.

De Kroaat begon sterk aan de wedstrijd. In zijn eerste en tweede service beurt scoorde hij met een love game naar 1-1 en 3-3. Een eerste breakkans voor het duo op 2-2 kon niet worden benut. Na de langste rally van de wedstrijd, kon ook een tweede kans in de zo belangrijke zevende game niet worden verzilverd. Wel was duidelijk dat tot dat moment het Fries/Kroatisch duo zijn servicebeurten iets gemakkelijker wist te winnen dan hun tegenstanders. Na een drietal knappe returns kwam er op 5-5 een derde breakkans, maar ook die werd knap door de tegenstanders weggewerkt. Arends serveerde daarna naar tiebreak eerste set. De eerste minibreak was voor Arends/Sancic naar 3-2 waarna Arends zijn servicebeurt inleverde naar 3-3. Een tweede minibreak naar 5-4, serveerde Sancic daarna soeverein naar 7-4 winst en daarmee 7-6(4) setwinst. De Kroaat speelde in de eerste set ijzersterke servicebeurten en verloor slechts een punt. Aan het net maakte het Leeuwarder LTV De Bontekoe-lid het verschil.

De tweede set ging gelijk op, waarbij Sancic mocht beginnen en waarbij partijen op eigen service nooit echt in moeilijkheden kwamen. Na een paar schitterende rally’s liep de tweede set zonder breakkansen op service naar 5-5. Op die stand kwam Arends op eigen service na een ‘lijn call’ in moeilijkheden en moest zijn service inleveren. De tegenstanders maakten daarna geen fouten en werd de tweede set met 5-7 verloren. Als zo vaak moest ook nu super tiebreak de beslissing brengen over Championship winst. Na twee ongelukkige minibreaks keken Arends/Sancic rap tegen een 1-6 achterstand aan. De tegenstanders kregen daarna bij een stand van 3-9 een eerste Championship punt. Arends/Sancic kwamen nog sterk terug naar 6-9, maar moesten met 6-10 het hoofd buigen. Uitslag: 7-6(4) 5-7 6-10.

Het succesvolle duo Arends/Sancic speelde tot nu toe acht toernooien samen en plaatsten zich vijfmaal voor de finale. Daarvan wisten zij er drie te winnen. Volgende week spelen Arends/Sancic volgens planning in het Franse Rennes.

Met deze runner-up titel mogen Arends/Sancic ieder 48 ATP bijschrijven en € 1550, - verdelen.

Discussieer mee