U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Arends en Shamasdin in Lissabon naar halve finale

Sander Arends (ATP 65) en Adil Shamasdin (ATP 76) spelen deze week een € 43.000, - +H gedoteerd Challenger in Lissabon. De huidige 65ste plaats op de wereldranglijst is een All Time High van het LTV De Bontekoe-lid die begin dit jaar nog op plek 99 bivakkeerde.

Het Fries/Canadees duo is in Lissabon eerste geplaatst en speelde dinsdag in de eerste ronde tegen het Spaans duo Granollers/Munar. Na een moeizame start en met twee breaks tegen ging de eerste set overtuigend naar de twee Spanjaarden: 2-6. De tweede set werd na tiebreak (2) in winst omgezet. Ook de beslissende supertiebreak werd gewonnen. Uitslag: 2-6 7-6(2) 10-8.

Voor een plek in de halve finale was het Amerikaans koppel Evan King (ATP 129)/Nathan Pasha (ATP 180) de tegenstander die daarvoor eenvoudig (6-1 6-2) hadden afgerekend met het jeugdige thuisfront. Sterk serverend en met een break tegen, namen de Amerikanen een 4-1 voorsprong. Na een moeizame game naar 2-4 werd de tegenstander terug gebroken. Arends serveerde naar 4-4 gelijke stand, waarna het duo daarna nog twee kansen op een tweede break niet wisten te verzilveren. Bij een stand van 5-4 in de tiebreak leverde de Canadees tweemaal zijn service in en moesten daarna ook nog twee setpoints worden weggewerkt om de set alsnog met 7-6 (7) te winnen. Het Fries/Canadees duo had zijn ritme nu gevonden en kwamen na een love-break op 3-0 voorsprong waarna een tweede break volgde naar 4-0. Arend serveerde daarna soeverein op love via 7-6(7) 6-1 naar een plek in de halve finale.

De tegenstander wordt donderdag bekend.

Discussieer mee