U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Arends en Weissborn in Taipei verliezend finalist

Sander Arends en Tristan Samuel Weissborn speelden deze week een $ 162,480, - gedoteerd indoor Challenger in China. Het duo moest zondag pas in de finale capituleren.

In het Chinese Taipei speelde Arends en Weissborn in de eerste ronde tegen de Oostenrijker Dennis Novak en de Ukrainer Sergiy Stakhovsky. De beslissende supertiebreak werd daarna overtuigend gewonnen. Uitslag: 3-6 6-4 10-4.
In de tweede ronde waren twee Fransen, Maxime Janvier en Stephane Robert, de tegenstanders. Via andermaal supertiebreak plaatste het duo zich voor de halve eindstrijd: 7-6(4) 4-6 10-8.
Het Fries/Oostenrijks duo had in de halve finale een moeizame start tegen de Portugees Oliveira en de Japanner Uchiyama. Na een gelijk opgaande strijd moest ook nu supertiebreak de beslissing brengen voor een plek in de finale: 2-6 6-3 11-9.
De finale tegen het derde geplaatst duo N. Sriram Balaji (India ATP 106) en Jonathan Erlich (Argentinië ATP 101) was het Fries /Oostenrijks koppel kansloos en verloor met 3-6 2-6.

Gravelseizoen
Komende week spelen Arends en Weissborn een $ 162,480, - gedoteerd gravel toernooi. Op het Kunming Open in het Chinese Anning mogen de winnaars dan $ 9,300, - verdelen en ieder 125 ATP punten bijschrijven.

Discussieer mee