U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Arends in Rennes naar finale en doorbreekt 1000 ATP-punten grens

Sander Arends en Antonio Sancic hadden zich via een Walk Over eenvoudig geplaatst voor de halve finale Challenger In Rennes. Na 6-4 6-4 winst op twee mannen uit India heeft het duo zich vrijdag geplaatst voor de finale op zondag.

Leeuwarder proftennisser Arends en de Kroaat Sancic zijn deze week neergestreken in het Franse Rennes om daar deel te nemen aan een met € 64,000, - +H gedoteerd Challenger tennistoernooi. Het tweetal is tweede geplaats en trof in de eerste ronde het Franse duo Furness/Lamasine welke met een Wild Cart waren toegelaten. Het werd een eenvoudige 6-2 6-4 overwinning.

In de tweede ronde moest het duo het opnemen tegen het ervaren koppel Sergiy Stakhovsky (Ukr.) en Mikhail Youzhny (Rus.). Via opgave van de tegenstanders wandelden Arends/Sancic zonder te spelen de halve finale binnen.

In de halve finale tegen N. Sriram Balaji ATP 135 (India) en Vishnu Vardhan ATP 116 (India) stond er niet alleen een finaleplek voor het Leeuwarder LTV De Bontekoe-lid op het spel. Arends kon bij winst ook de magische grens van 1000 ATP-punten doorbreken.

Het tweetal uit India nam een 0-2 voorsprong nadat Sancic zijn eerste servicebeurt na een paar missers moest inleveren. Bij een stand van 2-4 werd deze na een paar sterke returns weer gerepareerd waarna een sterke servicegame van Arends de 4-4 op het scorebord zette. Het Fries/Kroatisch koppel had zijn ritme daarmee gevonden en brak de tegenstander andermaal. Sancic serveerde daarna naar 6-4 setwinst. Eenzelfde scenario speelde zich af in de tweede set toen Sancic zijn service gelijk weer moest inleveren. Datzelfde overkwam ook Arends en keek het duo tegen een hopeloos lijkende 0-4 achterstand aan. Een re-break zorgde echter voor de aansluiting waarna een tweede break volgde en de achterstand weer was weggewerkt. Arends serveerde op love soeverein naar 4-4 waarna de tegenstander na een paar sterke returns en een dubbele fout op 40-40 andermaal werd gebroken. Sancic serveerde daarna naar 6-4 6-4 partijwinst en een plek in de finale.

Na het winnen van de runner-up titel van afgelopen week in Koblenz, en het spelen van de eindstrijd in Rennes, steeg het LTV De Bontekoe-lid tien plaatsen op de wereldranglijst van ATP 96 naar ATP 86. Tevens brak Arends de voor een tennisser magische ATP 1000 puntengrens. Antonio Sancic steeg naar ATP 74.

Discussieer mee