U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Arends met Andujar halve finale uitgeschakeld

Sander Arends speelt deze week het European Open met de Spanjaard Pablo Andujar in Antwerpen. Een ATP250 toernooi. Donderdag plaatsten Arends en Andujar zich voor de halve finale na 6-4 6-1 winst op het Belgisch duo Mertens/Geerts.

Met de 34-jarige Spanjaard Pablo Andujar (singel ATP 55) plaatste Leeuwarder proftennisser zich als alternate (reserve) voor het European Open ATP250 in Antwerpen. Arends vaste partner David Pel maakte een uitstapje naar Duitsland om daar een Challenger te spelen met Andre Begeman.

In de eerste ronde zorgden Arends en Andujar voor een verrassing door het derde geplaatst Nederlands/Frans koppel Jean Julien Rojer (ATP 23) en Fabrice Martin (ATP 24) te verslaan. Uitslag: 6-7(6) 6-2 10-6. De tweede ronde werd het Belgisch duo Michael Geerts/Yannick Mertens donderdag met de overtuigende cijfers 6-4 6-1 verslagen.

Halve finale eindstation
Het als tweede geplaatst Australisch/Nieuw Zeeland koppel John Peers (ATP 28) en Michael Venus (ATP 10) was de opponent in de halve finale. Vier kansen in de openingsgame op een break liet het Fries/Spaans duo liggen. Werd daarna zelf gebroken en keek tegen 0-2 achterstand aan. Arends wist daarna zijn service in winst om te zetten en pakte daarmee (1-3) de eerste game. Ook een tweede kans voor een re-break bij een stand van 3-5 kon niet worden verzilverd. De set ging dan ook onnodig, met vijf kansen op een break, met 3-6 naar de tegenstanders.

Ook in de tweede set moest Andujar zijn servicebeurt al direct in de openingsgame inleveren. Ontsnapten daarna zelf aan een tweede break maar duidelijk was wel dat de tegenstanders serverend zelf maar weinig kansen weggaven. Bij een stand van 1-3 moest Andujar andermaal zijn service inleveren. Na een re-break op de service van Peers wist Arends zijn service te behouden naar 3-4. Het eerste matchpoint van de serverende Peers werd daarna benut. Uitslag: 3-6 4-6.

Op de ATP 250 World Tour wist Arends nog geen toernooi te winnen. Wel speelde het LTV De Bontekoe lid, naast een aantal keren in de halve eindstrijd, twee keer eerder een finale. Een eindstrijd met Matwé Middelkoop (Zweden) en met Matwé Middelkoop in Griekenland.

Sander Arends partner David Pel speelde zaterdag in Duisland de finale op een Challenger toernooi met de Duitser Andre Begemann. Pel/Begemann wonnen met 5-7 7-6(2) 10-4.

Discussieer mee