U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Arends met Andujar naar halve finale European Open

Sander Arends speelt deze week het European Open met de Spanjaard Pablo Andujar in Antwerpen. Een ATP250 toernooi. Donderdag plaatsten Arends en Andujar zich voor de halve finale na 6-4 6-1 winst op het Belgisch duo Mertens/Geerts.

Met de 34-jarige Spanjaard Pablo Andujar (singel ATP 55) plaatste Leeuwarder proftennisser zich als alternate (reserve) voor het European Open ATP250 in Antwerpen. Arends vaste partner David Pel maakte een uitstapje naar Duitsland om daar een Challenger te spelen met Andre Begeman.

In de eerste ronde wisten Arends en Andujar het derde geplaatst Nederlands/Frans koppel Jean Julien Rojer (ATP 23) en Fabrice Martin (ATP 24) te verslaan. De eerste set ging dinsdag na een 5-2 voorsprong via tiebreak 6-7 (6) naar de tegenstanders. Ook in de tweede set nam het Fries/Spaans duo een 5-2 voorsprong en wist deze nu in 6-2 winst om te zeten. Via een sterk gespeelde beslissende supertiebreak (10-5) plaatsten Arends/Andujar zich voor de tweede ronde. Uitslag: 6-7(6) 6-2 10-5.

In de tweede ronde was het Belgisch duo Michael Geerts/Yannick Mertens donderdag de tegenstander. Met een love game serveerde Arends naar 2-1 waarna de tegenstander werd gebroken. Na een break op de service van de Leeuwarder naar 4-3 liep de eerste set weer op service. Een tweede break op de serverende Mertens bij een stand van 5-4 bracht alsnog 6-4 setwinst.

In de tweede set werd Geerts gelijk gebroken naar een 2-0 voorsprong. Een gemiste breakkans naar 4-0 ging nog verloren en ontsnapten daarna voor een re-break. De druk op de tegenstander werd steeds verder opgevoerd en na de 4-1 voorsprong werd Geerts andermaal gebroken naar 5-1. Arends serveerde daarna soeverein naar 6-1 setwinst en daarmee een [plek in de halve finale. Uitslag: 6-4 6-1.

Op de ATP 250 World Tour wist Arends nog geen toernooi te winnen. Wel speelde het LTV De Bontekoe lid al twee keer een finale. Een keer met Matwé Middelkoop (Zweden) en een keer met Matwé Middelkoop in Griekenland.

Discussieer mee