U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Arends met Jebavy naar finale Eckental

Sander Arends speelt deze week met de Tsjech Roman Jebavy een € 46,600, - gedoteerd Challenger in Eckental Duitsland. Het duo plaatste zich via 6-4 3-6 10-7 voor de finale.

Sander Arends (ATP 72) speelt met de Tsjech Roman Jebavy (ATP 64) deze week een Challenger in Eckental. In 2017 wonnen beiden als tweede geplaatst het toernooi. Leeuwarder LTV De Bontekoe-lid Arends speelt daarna nog twee toernooien met David Pel om het seizoen af te sluiten.

Arends en Jebavy zijn eerste geplaatst en rekenen (7-5 6-3) in de eerste ronde af met twee 18-jarige Duitse tieners (Hofmann/Schifris) die via een wild cart waren toegelaten.
In de tweede ronde waren Nikola Cacic (ATP 98) en Antonio Sancic (ATP 127) de tegenstanders. Met de 30-jarige Kroaat Sancic eerder een duo. Speelden zes finales waarvan zij er drie wisten te winnen. Na een bijna foutloos optreden wonnen Arends en Sancic in straight sets. Uitslag: 6-2 7-6(6).
Naar finale
Vrijdag werd de halve finale gespeeld tegen het Belgisch/Duits duo Ruben Bemelmans/Daniel Masur. De tegenstanders waren met een wild cart toegelaten en hadden evenals Arends/Jebavy richting halve eindstrijd nog geen set verloren.

Arends/Jebavy hadden met een break op de service van Masur, gevolgd door een love game een vliegende start. Een re-break trok de stand weer in evenwicht naar 2-2. Na een dubbele fout van de tegenstander op beslissend punt was de voorsprong weer daar waarna ook Jebavy zijn service moest inleveren. Een derde break op 4-4 bracht de nodige lucht. Jebavy serveerde naar 6-4 setwinst. In een meer evenwichtige tweede set, waarbij beide koppels breakpoints overleefden, liep de partij op service naar 3-4 waarna Arends werd gebroken. Op beslissent punt serveerde Bemelmans daarna met een ace naar 3-6 setwinst. Supertiebreak moest de beslissing brengen voor een plek in de finale. Met een dubbele fout begon deze slecht. Deze werd rechtgetrokken een met 3-3 en 6-6 werd gewisseld van speelhelft. Bij een stand van 9-6 kregen Arends/Jebavy het eerste machpoint Jebavy verzilverde op service naar een plek in de finale op zondag. Uitslag: 6-4 3-6 10-7. Op de ATP wereldranglijst maakt Arends een sprong naar plek 72.

De tegenstander wordt zaterdag bekend.

Discussieer mee