U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Arends met Jebavy naar halve finale Eckental

Sander Arends speelt deze week met de Tsjech Roman Jebavy een € 46,600, - gedoteerd Challenger in Eckental Duitsland. Het duo plaatste zich voor de halve finale.

Sander Arends (ATP 72) ‘gaat deze week even vreemd’ met de Tsjech Roman Jebavy (ATP 64) in Eckental. In Duitsland spelen zij samen een Challenger welke zij in 2017 als tweede geplaatst wisten te winnen. Het Leeuwarder LTV De Bontekoe-lid Arends speelt daarna nog twee toernooien met David Pel om het seizoen af te sluiten.

In de eerste ronde wist het eerst geplaatst duo Arends/Jebavy af te rekenen (7-5 6-3) met twee 18-jarige Duitse tieners (Hofmann/Schifris) die via een wild cart waren toegelaten.
In de tweede ronde waren Nikola Cacic (ATP 98) en Antonio Sancic (ATP 127) de tegenstanders. Met de 30-jarige Kroaat Sancic was Arends eerder succesvol door het spelen van zes finales waarvan er drie in winst werden omgezet. Een vroege break bij 1-1 op de service van Cacic werd door Arends verzilverd naar een 3-1 voorsprong. Na een tweede break op de service van Cacic werd de eerste set zonder breakpoint tegen eenvoudig, en bijna foutloos, met 6-2 gewonnen.

Gelijk opgaand liep de tweede set, zonder ook maar en enkele kans voor beide koppels, op service naar 5-5. De kans voor een break om op 6-5 voorsprong te komen werd door de tegenstanders ongedaan gemaakt. Arends serveerde soeverein naar tiebreak tweede set. Na een minibreak werd het eerste setpoint op 6-5 niet benut. Na een tweede setpoint op 7-6 serveerde Arends naar een plek in de halve finale. Uitslag: 6-2 7-6(6).

Discussieer mee