U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Arends met Jebavy verliezen finale in Eckental

De 28-jarige Sander Arends speelde afgelopen week met de 29-jarige Tsjech Roman Jebavy een € 46,600, - gedoteerd Challenger in Eckental Duitsland. Het gelegenheidsduo duo won eerder het toernooi in 2017.

Sander Arends (ATP 72) ‘ging deze week even vreemd’ met de Tsjech Roman Jebavy (ATP 64) in Eckental. Het Leeuwarder LTV De Bontekoe-lid Arends speelt hierna nog twee toernooien met David Pel om het seizoen af te sluiten.
Na de winst in straight sets eerste en tweede ronde hadden Arends en Jebavy, eerste geplaatst, derde set supertiebreak nodig zich voor de finale te plaatsen.
De organisatie in Eckental kreeg een droomfinale voorgeschoteld. De tweede geplaatsten, de 36-jarige Ken Skupski (Engeland ATP 53) en de 30-jaarige John-Patrick Smith (Australië ATP 90) plaatsten zich eveneens voor de eindstrijd op zondag.

Finale nipt verloren
In de finale kwam het Nederlands/Tsjechië duo net tekort. Na een gelijk opgaande eerste set moest tiebreak de beslissing brengen. De tegenstanders wonnen met 7-2. In de tweede set lieten Arends/Jebavy drie kansen op een break liggen. De tegenstander sloegen gelijk bij de eerste de beste kans wel toe en wonnen de tweede set met 4-6 en daarmee de eindzege. Uitslag 6-7(2) 4-6.

Discussieer mee