U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Arends met Middelkoop op Libéma Open uitgeschakeld

Begin mei speelde Sander Arends met Tristan Samuel Weissborn zijn laatste Challenger na een tour door Oost-Azië. Deze week speelt het LTV DE Bontekoe-lid met Matwé Middelkoop het Libéma Open, een € 700,000, - gedoteerd grastoernooi in Rosmalen.

 

In de weken van 25 mei t.e.m. 6 juni speelde Arends voor zijn Haagse club Leeuwenbergh in de eredivisie gemengd voor het landskampioenschap. De Hagenezen plaatsten zich bij de laatste vier en daarmee voor het play-off weekend. Daarin verloor het team de halve finale, waar ook Leeuwarder Niels Lootsma meespeelde, van de latere landskampioen Lexence Zandvoort.
Deze week vormt Arends (ATP 88), evenals vorig jaar, een koppel op het ATP 250-grastoernooi in Rosmalen met zijn Haagse clubgenoot Matwé Middelkoop (ATP 44). Woensdag speelde het duo zijn eerste wedstrijd tegen het vierde geplaatst Amerikaans/Brits koppel Rajeev Ram (ATP 25)/Joe Salisbury (ATP 24). De sterke tegenstanders drongen begin deze maand nog door tot de kwartfinale op Roland Garros.
Eerste ronde uitgeschakeld
Na een regenachtig dagje kon de eerste wedstrijd op de woensdag na vier uur pas gespeeld worden. Na een breakpoint op 2-1 te hebben overleeft, liep de partij op service naar 3-3. De Dutches kregen in de belangrijke zevende game twee breakkansen op de service van Ram waarvan de tweede werd verzilverd naar 4-3. Na service verlies van Arends werd de stand weer gelijk getrokken. Op 5-5 kregen de Dutches nogmaals twee breakkansen en sloegen gelijk toe naar 6-5 en lag de weg open naar winst eerste set. Arends serveerde soeverein naar 7-5 setwinst.
Zonder breakpoints tegen ging de tweede set met barstens servicegeweld volkomen gelijk op naar 6-6 en tiebreak tweede set. De beide Dutches namen een 3-1 voorsprong, maar verloren met 4-7. Supertiebreak moest de beslissing brengen voor een plek in de tweede ronde. Na een minibreak over en weer naar 3-4 moest Middelkoop beide services inleveren. Hetzelfde overkwam Arends en ging de partij met 7-5 6-7(4) 5-10 verloren.

Discussieer mee