U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Arends met Pel naar tweede ronde op European Open

Sander Arends en David Pel nemen deze week deel aan het € 635,750, - gedoteerd European Open ATP250 toernooi in Antwerpen. Via een 6-2 6-0 zege plaatste het duo zich eenvoudig voor de tweede ronde.

Tegenstander in de eerste ronde was het Koreaans/Engels duo Soonwoo Kwon en Cameron Norrie. De 21-jarige Koreaan (ATP HE 86 en HD 272) won eerder op de dag in de HE van de Fransman Richard Gasquet. De 24-jarige Norrie (ATP HE 57 en HD 147) verloor zijn singel.
Met twee keer een break en een love game op eigen service begonnen de Dutches voortvarend met een 3-0 voorsprong. Bij een stand van 4-1 moest het enige breakpoint eerste set tegen weggewerkt worden. De set werd overtuigend met 6-2 gewonnen. De Engelsman moest gelijk zijn service in de openingsgame game tweede set inleveren. Via een lovegame naar 2-0, werd ook de Koreaan gebroken en lag de weg open naar een plek in de tweede ronde. Met 6-2 en 6-0 (punten 51 tegen 28) denderden Arends en Pel binnen drie kwartier over hun tegenstanders heen naar een plek in de tweede ronde.
De tegenstander, de winnaar van de wedstrijd Kevin Krawietz (1)/Andreas Mies tegen Ruben Bemelmans/Kimmer Coppejans (WC), wordt morgen bekend.

Discussieer mee