U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Arends met Pel op European Open uitgeschakeld

Sander Arends en David Pel spelen deze week het € 635,750, - gedoteerd European Open ATP250 toernooi in Antwerpen. Via een 6-2 6-0 zege plaatste het duo zich eenvoudig voor de tweede ronde. Daarin werd verloren van de twee Duitse wereldtoppers Krawietz/Mies.

Tegenstander in de eerste ronde was het Koreaans/Engels duo Soonwoo Kwon en Cameron Norrie. Met 6-2 en 6-0 (punten 51 tegen 28) denderden Arends en Pel binnen drie kwartier over hun tegenstanders heen naar een plek in de tweede ronde. Tegenstander daarin het eerst geplaatst Duits duo Kevin Krawietz (ATP 13)/Andreas Mies (ATP 14). De echte wereldtop.

De tegenstanders wisten in de beginfase hun service games gemakkelijk te winnen. Het Nederlands duo moest in eigen service games van akiet alle zeilen bijzetten. Overleefden zelfs zes breakpoints maar na drie dubbele fouten van Pel bij een stand van 4-5 ging de set met 4-6 naar de tegenstanders.
In de gelijk opgaande beginfase tweede set lieten de Dutches twee kansen op een vroege break glippen. Werden daarna zelf bij 2-3 gebroken en konden deze break niet meer goedmaken. Met een break tegen in zowel de eerste -als ook de tweede set werd afscheid genomen van het European Open in Antwerpen. Uitslag: 4-6 3-6.

Discussieer mee