U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Arends met Vavassori op ATP250 Open Sud de France

Leeuwarder proftennisser Sander Arends speelt deze week met de Italiaan Andrea Vavassori op het sterk bezette Open Sud de France in Montpellier. De 25-jarige Italiaan (ATP 86) nam deel aan de Australian Open en werd in de tweede ronde HD uitgeschakeld. In Montpellier behaalde Arends zijn voorlopig mooiste zege in dit seizoen.

 

De start van het LTV de Bontekoe-lid verloopt dit seizoen moeizaam. Arends (ATP 84) nam dit jaar deel aan vier Challenger toernooien en bereikte eenmaal de tweede ronde. De Leeuwarder tennisser werd drie keer met de Tsjech Roman Jebavy in de eerste ronde uitgeschakeld. Met de Tsjech Lukas Rosol werd een keer de tweede ronde bereikt.

Op het sterk bezette ATP250 toernooi in Montpellier speelt Arends met de Italiaan Andrea Vavassori. In de eerste ronde namen zij het op tegen het Servië/Spaans duo Dusan Lajovic (Singel ATP 27) en de 38-jarige, ex. nr 3 van de wereld, de routinier Marc Lopez. Beide spelers waren dit jaar ook actief op de Australian Open.

Arends en Vavassori naar tweede ronde

Met een break op de service van Lajovic was de start van het Fries/Italiaans koppel voortvarend. Na een tweede break op de service van Lopez naar 5-2 werd Arends gebroken. Het Fries/Italiaans duo bleef echter de bovenliggende partij waarna het vijfde setpoint 6-4 setwinst bracht.

Ook de tweede set begon succesvol. Bij een 1-1 stand werd de service van Lajovic gebroken. Een tweede break op de service van Lopez lag de weg open naar de tweede ronde. Een eerste matchpoint op 5-1 werd nog niet verzilverd. Ook twee matchpoints bij een stand van 5-2 gingen verloren met een re-break naar 5-3. Op love serveerde Vavassori naar 6-4 6-4 partijwinst en een plek in de tweede ronde.

Discussieer mee