U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Arends op ABN AMRO World Tennis Tournament naar hoofdtoernooi

In Rotterdam Ahoy op ABN AMRO World Tennis Tournament, vormt de 27-jarige Sander Arends (ATP 103) een koppel met de 27-jarige David Pel (ATP 128). Het Hollands duo kreeg een Wild Cart voor het spelen van kwalificatie wedstrijden en moesten twee keer winnen om tot het hoofdtoernooi door te dringen.

De twee Hollanders wonnen de eerste ronde tegen de Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP singel 22) en Matthew Ebden (ATP singel 45) uit Australië met 6-2 6-7(4) 10-3.

Zondag speelden de twee Hollanders hun tweede wedstrijd tegen Austin Krajicek (USA, ATP 44) en Artem Sitak (NZL, ATP 34) die ook via beslissend supertiebreak waren doorgedrongen. Deze twee wereldtoppers waren dit jaar ook actief op het Grand Slam Toernooi Australian Open.

Beide koppels waren in de beginfase, ondanks een groot verschil op de wereldranglijst, met een hoog service percentage volkomen aan elkaar gewaagd. Beide koppels kregen twee kansen voor een break, maar op service liep de eerste set naar tiebreak (6-6). Het puntenaantal was met 32-36 wel in Hollands voordeel. In de tiebreak stonden Arends en Pel steeds aan de goede kant van de score en verzilverden het eerste setpunt naar 7-6 (5) setwinst.

Met een hoog service percentage namen Arends en Pel in de tweede set een 2-1 voorsprong en sloegen met een break toe naar 3-1 en verzilverden deze naar 4-1. Op 5-2 en 40-30 werd het eerste setpunt nog verloren, maar sloegen daarna toe naar 7-6 (5) 6-3 partijwinst.

De beloning was een plaats in het hoofdtoernooi dat maandag begint.

Discussieer mee