Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Aris coach Tony van den Bosch hart tikt in Leeuwarden

Ondanks de teleurstellende resultaten van Aris Leeuwarden dit seizoen tot nu toe, wil de Belgische coach Tony van den Bosch ook volgend seizoen wel verder in Leeuwarden. ‘Maar dan moet er wel een plan komen’.

Met de huidige teleurstellende zevende plek op de DBL-ranglijst, valt het team van Aris coach Tony van den Bosch net buiten de boot als het, net als afgelopen seizoen, gaat om het meespelen play-off wedstrijden voor het landskampioenschap 2017/2018. Met nog zes wedstrijden te gaan, zijn de eerstvolgende twee wedstrijden van Aris Leeuwarden van groot belang voor alsnog deelname aan deze play-off wedstrijden. Donderdag spelen de Leeuwarder basketbal profs een uitwedstrijd tegen Forward Lease Rotterdam. Twee dagen later volgt de uitwedstrijd tegen directe concurrent Apollo Amsterdam dat zesde staat. Beide wedstrijden moeten door Aris gewonnen worden om de huidige twee punten achterstand op Apollo Amsterdam goed te maken en/of om te buigen. Bovendien mag Amsterdam dan woensdag (4 april) thuis niet van New Heroes Den Bosch winnen.

Om belangrijk onderling voordeel te behouden, mag Aris zaterdag in Amsterdam met slechts een punt verschil (nu 225/223) verliezen maar komt dan wel (alleen als het donderdag eerst van Rotterdam wint) op vier punten achterstand maar ligt er nog een ‘onmogelijk en geknakte strohalm’ achter de horizon.

Wordt met twee punten verschil in Amsterdam verloren, dan is het huidig onderling voordeel voor Aris ook verdwenen en staat het virtueel met nog vier wedstrijden te gaan op een hopeloze zes punten achterstand. Beide teams hebben dan wel twee keer een onderlinge wedstrijd gewonnen en staan in punten gelijk, maar het dan tellende algemeen gemiddelde percentage van Apollo is lichtjaren beter.

In een uitgebreid interview na de dinsdagtraining met Omroep LEO vertelt de Belgische coach Tony van den Bosch over de afgelopen periode, de komende wedstrijden, en of er bij de Leeuwarder basketbalclub nog een toekomst is voor de Belgische coach wiens basketbalhart toch een beetje voor Aris Leeuwarden tikt.

Tony van den Bosch: “Ik heb nog altijd ambitie en passie om hier iets neer te zetten. Leeuwarden ligt mij heel nauw aan het hart. Maar er zijn ook bepaalde regels waar zij (red.: het bestuur en management) zich aan moeten houden richting coach. Ik ben niet de verval en de leenheer”.

Discussieer mee