U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Aris heeft licentie voor BNXT League binnen

Basketbalclub Aris Leeuwarden heeft de licentie voor de BNXT League binnen. De commissie heeft alle 22 clubs die nu in de Nederlandse en Belgische basketbalcompetities actief zijn, een licentie voor de gedeelde competitie toegekend.

De BNXT league is vanaf komend seizoen de hoogste basketbalcompetitie in Nederland en België. Vanaf vrijdag 24 september spelen eerst alle Nederlandse en Belgische teams onderling, daarna gaan de beste vijf clubs uit beide landen door naar de Elite Gold en de slechtste vijf naar de Elite Silver. Daarnaast zijn er nationale play-offs en gedeelde play-offs om kampioenen te bepalen.

"Door de clubs en de licentiecommissie is de afgelopen maanden ontzettend veel werk verricht op de achtergrond", zegt Ramses Braakman, voorzitter van de Dutch Basketball League. "We zijn verheugd dat alle clubs die in december 2020 volmondig ja hebben gezegd tegen de oprichting van de gezamenlijke league, nu ook daadwerkelijk hun licentie hebben verkregen voor de BNXT League. We zijn dit project 2 jaar geleden met elkaar aangevangen en kijken met veel enthousiasme uit naar de start in september."

Discussieer mee