Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Aris in sleutelwedstrijd naar zege tegen Feyenoord Rotterdam

Aris Leeuwarden speelde vrijdagavond in eigen Kalverdome zijn eerste wedstrijd dit seizoen tegen Zeeuw & Zeeuw Rotterdam. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd om zicht te houden op deelname in de Elite Gold van de grensoverschrijdende wedstrijden. Aris deed wat het moest doen en stuurde Zeeuw & Zeeuw Feyenoord met een 83-72 nederlaag terug naar Rotterdam.

 

Sleutelwedstrijd voor deelname aan Elite Gold?
Voorlopig ligt Aris Leeuwarden op koers voor deelname aan de Elite Gold in de grensoverschrijdende wedstrijden van de BNXT League. De Friezen moeten dan in de voorafgaande nationale fase van de BNXT League bij de eerste vijf eindigen. Na een eventuele winst op Rotterdam mag Aris andermaal de vlag aan de koppositie ruiken.
Afgelopen seizoen was het Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam die Aris Leeuwarden daarvoor de pas afsneed. Ook dit seizoen lijken de Rotterdammers de grootste concurrent. Vrijdagavond kwam Feyenoord Rotterdam voor de eerste onderlinge confrontatie naar eigen Kalverdome. Voor zowel Aris Leeuwarden en Feyenoord Rotterdam een ‘belangrijke sleutelwedstrijd voor deelname aan de prestigieuze Elite Gold’.

De Leeuwarder Leeuw brult in Kalverdome

De Leeuwarder Leeuw brulde vrijdagavond in het Kalverdome de Friese profbasketballers naar de koppositie op de ranglijst. Het bezoekende Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam werd met een 83-72 nederlaag teruggestuurd. Ondanks een paar mindere periodes, was Aris de gehele wedstrijd de bovenliggende partij.
Schutter Keevan Veinot opende voor Aris de wedstrijd. Dat waren ook zijn enige twee punten voor rust. Na rust bracht de Canadees zijn ‘normale productie’ op 17 punten in de wedstrijd. Rotterdam antwoorde waarna de eerste periode met een magere 18-18 werd afgesloten.
Voor de goed gevulde tribunes wees een weer herstelde Cameron Satterwhite met acht punten de weg naar een ruime 28-18 voorsprong. Kristinn Palsson sloeg toe met twee drietjes en daarna Kaleb Warner eveneens van grote afstand het netje vond: 40-25. De grootste voorsprong in de wedstrijd waarna de Rotterdammers na een paar slordige minuten terugkwam naar een 44-33 ruststand.
Na rust consolideren
Palsson vuurde na rust een bommetje af met een bonis en tilde het verschil weer naar tien punten. Dit zou het gehele kwart ook het verschil blijven. Trey Diggs (23 wedstrijdpunten) haakte voor Feyenoord Rotterdam met drie drietjes op rij nog wel even aan, maar Aris liet zich deze avond niet van de wijs brengen. Het was het moment voor rasschutter Veinot om de Friezen naar ‘veilige haven’ te schieten. Shaquille Doorson mocht zijn hobby nog weer eens ten toon spreiden door met een dunk Aris naar 60-51 te rammen.
Aris houdt knap stand

Even leek het nog weer spannend te worden toen de Rotterdammers de 60-55 op het bord zetten. Een dunkje van Satterwhite en een bom afgevuurd door ‘koele kikker’ Warner tilden het verschil weer naar tien punten. Andermaal kwam de spanning terug toen Terence Bieshaar naar 68-64 vuurde.
De tot dan puntloze captain Tim Hoeve vuurde het bevrijdende bommetje af. Veinot trof het netje ook van afstand en de wedstrijd was gespeeld. Vanaf de vrije worplijn kwam de 83-72 eindstand op het scorebord.
Door deze overwinning mag Aris Leeuwarden zich voor de tweede keer dit seizoen ranglijstaanvoerder noemen. Een eerste plaats die in ieder geval tot zaterdag op teletekst staat.
Kwartstanden: 18-18, 22—15, 20-18, 23-21.
Schutters Aris: Keevan Veinot 17, Kristinn Palsson 16 en 10 rebounds, Kaleb Warner 16, Cameron Satterwhite 12, Reinder Brandsma 7, Bob Berghuis 6, Shaquille Doorson 4, Tim Hoeve 3 en 7 assist, Tom Kubank 2.
Zaterdag 26 november speelt Aris Leeuwarden weer thuis. Dan komt Landstede Zwolle naar Leeuwarden.

 

Discussieer mee