U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Aris kan ook thuis tegen Apollo niet winnen

De strijd in de DBL League om de rode lantaarn is losgebarsten. Vier teams komen daarvoor nog in aanmerking. Twee van de vier troffen elkaar zaterdag in het Leeuwarder Kalverdome. Aris Leeuwarden nam het op tegen Apollo Amsterdam. Aris verloor met 58-75.

 

De spanning voor een plek in de play-off is voor vier basketbalteams in de DBL League inmiddels achter de horizon verdwenen. Blijft voor het kwartet over de strijd om plek negen om als ‘best of de rest’ het seizoen af te sluiten. Of nog erger, de gruwel om niet als rode lantaarndrager te eindigen in dit uitgedunde coronaseizoen 2020/2021.  Apollo Amsterdam (8 pnt.), Aris Leeuwarden (6 pnt.), The Hague Royals (6 pnt.) en Almere Sailors (6 pnt.) maken onderling uit wie als Lampenier het seizoen, met nog vijf wedstrijden voor de boeg, gaat afsluiten.

De eerste uitdaging van Aris Leeuwarden was zaterdag in eigen Kalverdom. Om zich in puntenaantal naast Apollo Amsterdam te nestelen, moest het team van coach Ferried Naciri de Amsterdammers met lege handen terugsturen. In Amsterdam verloor Aris de eerste confrontatie in de Elite B nipt met 82-78.

De eerste helft kon de dit seizoen uitgedunde brigade van Aris Leeuwarden Apollo Amsterdam nog de nodige tegenstand bieden. Na rust konden de Friezen geen enkele vuist meer maken richting de Amsterdammers. Te weinig scorend vermogen binnen het team van de geplaagde coach Ferried Naciri is niets meer of minder dan de realiteit.

Reinder Brandsma opende voor Aris. Beide teams hingen in het eerste kwart als aan een touwtje aan elkaar en konden geen afstand nemen. Tim Hoeve hield Aris met vijf puntjes op de been. Hij werd nipt afgetroefd door zijn collega guard Jacopo Bertotti met zeven puntjes. Een eerste achterstand van zes punten werd door Hoeve en de in het veld gekomen Giannis Dimakopoulos knap weggewerkt. De 16-16 na een kwart spelen was dan ook geheel terecht.

Verder dan twee puntjes voorsprong voor Aris in het tweede kwart kwamen de Friezen niet. Maar ook Apollo Amsterdam wist niet meer dan drie puntjes afstand te nemen. Het was en bleef een close game tot aan de rust. Reboundend was Aris (10 tegen 6) in het voordeel. Tien turn overs voor Aris tegen vier voor Apollo deed op dat moment al het ergste vermoeden. De beide schutters van het eerste kwart hadden hun kruid in het twee kwart verschoten en bleven droog staan. Het stokje bij Aris werd overgenomen door Dimakopoulos met 7 pnt., maar hij kreeg ook al drie fouten achter zijn naam. De schutterij bij Apollo werd met ieder 6 punten aangevuld door Lucas Faijdherbe, Sergio de Randamie en Benicio Leons. Toch was er bij een stand van 32-32 nog voor beide teams van alles mogelijk.

Berend Weijs opende na rust voor de Amsterdammers. Bertotti tilde het verschil naar 32-36 waar op dat moment Torben Tönjann nog even tegensputterde. Met een tweetje en een drietje zette Bjorn de Vries Aris nog weer even op voorsprong: 39-36. Maar na de gelijkmaker van Bertotti nam Apollo het heft in handen. Een 0-11 run naar 39-47, waaronder een bom van Bertotti en Faijdherbe, deed de Friezen capituleren. Na een buzzer beater van Floris Versteeg, waar hebben wij dat eerder gezien, werd het derde kwart afgesloten bij een stand van 46-57.

Bij Aris was de geest uit de fles en waren niet bij machte het tij nog te keren. De Amsterdammers liepen langzaamaan steeds verder uit. Met acht puntjes in de eerste vijf minuten en slechts vier in de resterend minuten van het laatste kwart, kwam Aris deze wedstrijd niet verder dan 58 punten. Topscoorder Bertotti zette voor de Amsterdammers met zijn 13e punt de 58-75 eindstand op het scorebord.

Kwartstanden: 16-16, 16-16, 14-25 en 12-18.

Aris coach Ferried Naciri:

Paasmandag is in Bemmel lijstaanvoerder Yoast United, in de Elite B nog steeds ongeslagen, de volgende tegenstander.

Discussieer mee